U bent hier

'Ongelooflijk! : 10 jaar De Preekstoel'

Herentals | Neteland | Vlaanderen
21.05.2018 - 16.42u
Door: Herman Gezelle

Dit jaar organiseert Heilige Huisjes voor het tiende opeenvolgende jaar elke dinsdaga-vond in juli en augustus "De Preekstoel".

Het initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip, dat wekelijks vele belangstellenden van heinde en ver doet afzakken naar Herentals om er een spreker gedurende een half uur een persoonlijk antwoord te horen formuleren op de vraag "Wat betekent het voor mij als ik zeg: ik ben Christelijk gelovig?".

Na afloop is er steeds een informele receptie in de tuin van de pastorij, waar de toehoorders onder mekaar en met de spreker nog van gedachten kunnen wisselen.

In de loop van de voorbije 9 jaren hebben maar liefst 77 sprekers met de meest uiteenlo-pende achtergronden op de preekstoel van de Sint-Waldetrudiskerk plaatsgenomen en ook dit jaar voegt Heilige Huisjes hier weer een boeiende reeks van negen aan toe.

De 10e jaargang van "De Preekstoel" wordt op 3 juli geopend door aartsbisschop Jozef De Kesel en op 28 augustus afgesloten door regisseur baron Stijn Coninx.

Verder passeren de revue Bénédicte Lemmelijn, bijbelwetenschapper en vicedecaan aan de KU Leuven, professor Ivo De Wever, oncoloog aan het Universitaire Ziekenhuis van Leuven, Selina De Maeyer, huisfotografe van Miss België en winnares van het Internationaal Filmfestival van het Vaticaan en Marc Desmet, jezuïet en als arts voor palliatieve zorgen verbonden aan het Virga Jesse Ziekenhuis van Hasselt. Ann De Ceulaerde, verpleegkundige, docent verpleegkunde en parochieassistente in de ruime regio Herentals zorgt voor de lokale toets in het programma.

Het rijtje van negen wordt vervolledigd met Barbara Mertens, winnares van de Prijs van het Religieuze Boek met haar vertaling van "Uit liefde voor de Islam", en Dick Wursten, protestant predikant uit Antwerpen, onderwijsinspecteur en Bach-kenner.

De organisatoren van Heilige Huisjes vinden het eigenlijk wel ongelooflijk dat deze for-mule al tien jaar lang op zoveel belangstelling kan rekenen en daarom willen ze de tiende jaargang nog een keer extra in de verf zetten.

Op zaterdag 8 september worden daarom alle sprekers van de voorbije jaren uitgenodigd in cc 't Schaliken.

Onder de titel "Ongelooflijk!" blikken ze samen met presentatrice Katelijne Boon, zelf een voormalige gast op de preekstoel, terug op hun ervaring op de preekstoel. Het geheel wordt opgeluisterd en opgevrolijkt door de leden van het Herentalse Theatergezelschap Kreutzfeld Verein.

Kaarten voor Ongelooflijk! zijn vanaf dinsdag 12 juni te koop bij cultuurcentrum 't Schaliken en kosten €12, inclusief de afsluitende receptie in de foyer. Houders van een vrijetijdspas betalen €6.

Meer informatie over de preekstoel en over Ongelooflijk! Kan u vinden op www.heiligehuisjes.be en op ongelooflijk.heiligehuisjes.be.

Verkoop van tickets voor Ongelooflijk! verloopt via http://tickets.schaliken.be, tickets.cultuurcentrum@herentals.be, 014-21 90 88 of via het loket van het cultuurcentrum, Grote Markt 35, Herentals.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto