Dit jaar viert de preekstoel zijn tiende jaargang en dat zal niet ongemerkt voorbij gaan. Ook dit jaar zal er elke dinsdag van de zomervakantie een spreker plaatsnemen op de preekstoel van de Sint-Waldetrudiskerk om er in niet meer dan 30 minuten een antwoord te geven op de vraag "Wat betekent het voor mij als ik zeg 'Ik ben Christelijk gelovig?'". Kardinaal De Kesel trapt alvast de nieuwe reeks af op dinsdag 3 juli.

Maar voor wie na de getuigenis in de kerk nog afzakt naar de tuin van de pastorij om daar bij een fris pintje nog even na te kaarten, staat er alvast nog een verrassing te wachten. Pastoor Gert De Naegel heeft in zijn tuin als een tastbaar symbool voor 10 jaar preekstoel immers een houten preekstoel gebouwd uit paletten en overschotten van hout die hij van een milde schenker heeft gekregen.

Op de zijkant van deze preekstoel zijn de namen van alle sprekers van de voorbije jaren aangebracht en in de loop van de zomer worden deze aangevuld met de namen van de sprekers die dit jaar op de preekstoel hebben gestaan.

Een groot deel van deze sprekers zal je trouwens opnieuw kunnen ontmoeten op zaterdag 8 september, tijdens "Ongelooflijk!", een feestelijke viering in CC 't Schaliken van 10 jaar preekstoel, in aanwezigheid van veel voormalige sprekers, gepresenteerd door Klara presentatrice én voormalige preekstoel gast Katelijne Boon en opgeluisterd door de acteurs en zangers van Kreuzfeld Verein. Kaarten voor ongelooflijk zijn te koop via de verkoopskanalen van het cultuurcentrum.