Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ongewone activiteiten door militaire oefeningen regio Geel

Defensie organiseert tot en met 16 september oefeningen. Deze vinden onder andere plaats in de omgeving van Geel. Vanaf 12 september zijn er ook activiteiten buiten de militaire oefendomeinen. De hinder wordt tot een minimum beperkt.

Zo’n 600 soldaten van de land-, lucht- en medische componenten zullen een task force vormen die wordt ingezet tijdens een nagebootste evacuatieoperatie van niet-strijders. Burgers en reservisten zullen de rol van geëvacueerde spelen. Onder hen zullen zich ongeveer 200 studenten van de richting Veiligheid en Defensie bevinden. Deze oefening is voor hen de ideale gelegenheid om met Defensie in contact te komen en het leger in actie te zien.

Oefeningen buiten militair domein

Vanaf 12 september vinden sommige activiteiten plaats buiten de militaire oefenterreinen. Zo worden realistische situaties nagebootst. Als gevolg daarvan kun je ongewone activiteiten opmerken. Het kan gaan om militaire colonnes, het afvuren van blank munitie, laagvliegende helikopters en vliegtuigen, parachutesprongen en andere trainingen die lawaai kunnen veroorzaken.

Beperkte hinder

In samenwerking met de plaatselijke autoriteiten stelt Defensie alles in het werk om de overlast tot een minimum te beperken.

Ondervind je hinder of schade? Je kunt terecht op het nummer 0800 99 833.

Geel, België

Deel dit artikel