U bent hier

Ongewone eedaflegging in Grobbendonk door corona

Grobbendonk
31.03.2020 - 09.25u
Door: Lex Verellen

De gemeenteraad van Grobbendonk vergadert dinsdag door de coronacrisis voor de allereerste keer op afstand.

'Bij aanvang van deze legislatuur hebben we een stemsysteem via laptops geïnstalleerd", zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

'Het systeem werkt ook wanneer de raadsleden gewoon thuis aan de computer zitten in plaats van allemaal samen in de raadzaal. In de aanloop naar de gemeenteraad hebben de raadsleden via een gelijkaardig forum al de kans gehad om vragen te stellen over de te behandelen punten.

Toch zullen er dinsdag enkele strikt beperkte samenkomsten zijn. Omdat in de voorbije periode 2 raadsleden ontslag hebben genomen, moeten 2 nieuwe raadsleden de eed afleggen.

Het gaat om Philip Ardies die in de N-VA-fractie Hilde Leens komt vervangen, en om Guy Echelpoels die voor GiB de plaats inneemt van Paul Van Rompaey.

'De eedaflegging mag niet online gebeuren', onderstreept de burgemeester. 'Daarom komen we samen met alleen de mensen die aanwezig moeten zijn: de 2 nieuwkomers, de burgemeester, de algemeen directeur en de voorzitter van de gemeenteraad Greet Van de Peer. Maar mét anderhalve meter afstand van elkaar.'
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto