U bent hier

Ongezien: Delhaize en Colruyt gaan samenwerken voor ziekenhuizen

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
24.03.2020 - 19.57u
Door: Mark Jaspers

Delhaize en Colruyt slaan de handen in elkaar: samen gaan ze kosteloos boodschappen leveren aan het personeel in ziekenhuizen. De beide retailers beloven de ziekenhuizen eerlijk te verdelen, en ook andere concurrenten zijn welkom.

Eén supermarktketen per ziekenhuis

De retailers begraven dus tijdelijk de strijdbijl, naar eigen zeggen om "zoveel mogelijk ziekenhuispersoneel in België de mogelijkheid te geven om hun boodschappen te laten leveren nabij hun werkplek".

Meer nog: ze stellen hun initiatief ook open voor andere retailers, zodat samen alle Belgische ziekenhuizen beleverd kunnen worden.

Vorige week kondigde Colruyt al aan de medewerkers van het UZ Leuven en UVC Brugmann te gaan beleveren, terwijl Delhaize nu van start gaat met een onlineboodschappendienst in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Het gaat voor Delhaize om een test, waarbij het ziekenhuispersoneel als eerste een reservatie kan plaatsen in de webshop van de supermarktketen.

De retailer hoopt "snel meer geïnteresseerde ziekenhuizen te kunnen toevoegen aan het project", maar om de nodige capaciteit te kunnen garanderen belooft het dus niet in het vaarwater van Colruyt te komen – en omgekeerd.

Elke retailer krijgt met andere woorden het alleenrecht op de toegewezen ziekenhuizen.

In deze bevreemdende tijden worden wel meer unieke allianties gesmeed, denk maar aan de Duitse tak van McDonald's die personeel uitleent aan Aldi.'

(reaildetail)

 

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto