Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Onrustwekkend bij Wodca-controles : 17 (!) bestuurders rijden onder invloed van alco of drugs regio Lille, Beerse, Turnhout

politie Wodca - foto NNieuws
Bij WODCA-controles afgelopen nacht heeft politie Regio Turnhout liefst 17  (!) bestuurders betrapt die onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zaten. In Beerse, Lille en Turnhout werden 720 chauffeurs gecontroleerd.
 
14 van hen hadden te veel gedronken. 10 van hen kregen een rijverbod van 3 uur, 3 chauffeurs moesten hun rijbewijs voor 6 uur inleveren en van 1 chauffeur werd het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken.
 
Daarnaast waren er ook 3 chauffeurs die positief testten op het gebruik van cannabis of cocaïne. Ook hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
 
2 chauffeurs probeerden zich vannacht aan een controle te onttrekken en maakten linksomkeer toen ze de politie opmerkten.  De rechercheurs konden hen niet veel later aan de kant zetten. Beide chauffeurs legden een positieve alcohol- of drugstest af.
 
Verder betrapte de politie Regio Turnhout tijdens de WODCA-actie vannacht aan de Antwerpseweg in Beerse ook 3 mensen op het bezit van verdovende middelen. De drugs werden in beslag genomen en de politie schreef 3 Onmiddellijke Minnelijke Schikkingen (OMS) tegen hen uit.
 
Van de 514 chauffeurs die de politie in Beerse controleerden, reed er 1 zonder rijbewijs. Het rijbewijs van die chauffeur was eerder al ingetrokken, maar ondanks dat bleef de man toch rondrijden.' (pol)  Foto NNieuws.

 

politie Wodca - foto NNieuws

Deel dit artikel