Heist-op-den-Berg is een groene buurtplek rijker. Het lokale bestuur en Regionaal Landschap Rivierenland gaven eind 2017 tijdens een vuurspektakel het startschot voor dit provinciaal ondersteund plattelandsproject.

Vandaag is het er gezelligheid troef en kan jong en oud er genieten op de speelheuvel of in de boomgaard.

Het project 'buurtplek 't Werft' situeert zich ten zuidwesten van de Heistse stationsomgeving.

In 2018 werden buurtbewoners, de lokale Chiro en het nabijgelegen Heilig-Hartcollege aan de hand van interactieve workshops bevraagd over hun noden en wensen voor de plek.

Vanaf 2019 ging de realisatie van start in verschillende fases. Meer dan 1.000 bomen en planten gingen in de grond. Daarbij kregen we meermaals hulp van de Tuinbouwschool van het Heistse Atheneum.

Samen met de leerlingen van de eerste kleuterklas en het 5e leerjaar van Basisschool Heilig-Hartcollege Heist-op-den-Berg plantten ze het speelbos aan.

Naast talrijke beplantingen is er ook ruimte voor sport en spel, wandelpaden, een Finse piste en natuurlijke spelelementen. Zo maakte Chiro Heist-station de hutten van wilgentakken.

Glijbanen en een stapstammenbos, keienpad en boomstammikado zorgen voor het nodige avontuur. Er zijn trekstructuren geïntegreerd en natuurlijke zit- en ontdekkingsplekjes voorzien.

Zelfs voor de slackline zijn basissteunen ter beschikking en kunnen zowel gevorderden als beginners hun avontuur opzoeken. Kortom, voor ieder wat wils.

We hadden de buurtplek graag feestelijk geopend in het bijzijn van buurtbewoners, schoolkinderen, leden van de Chiro en alle andere betrokkenen. Helaas was dat niet mogelijk omwille van de coronamaatregelen.

Om de buurt toch te bedanken en het park nog eens extra in de kijker te zetten, werden de buurtbewoners getrakteerd op een lekker ijsje van de rondrijdende ijsjeskar van Heide Atelier.'