Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ontdek de oude ambachten tijdens gezellige wandeling in Olen

Op zondag 7 mei trapt de gemeente Olen het nieuw toeristisch seizoen af met de oude ambachtenwandeling. De wandeling loopt langs locaties waar vroeger oude ambachten werden beoefend.

Een mandenvlechter laat zien hoe hij van wilgentenen een mand vlecht. Bij de molenaar kunnen deelnemers graan tot meel malen. De molenaars verkopen ook meel om thuis zelf een brood te bakken. Bij de landbouwer kunnen de wandelaars leren hoe ze een koe melken. Het is daarna ook mogelijk om te proeven van het verse hoeve-ijs.

Randanimatie

Onderweg zijn er heel wat activiteiten zoals hoefwerpen, zeeldraaien en boerengolf. Op de route zijn ook verschillende internationale ambachten te ontdekken.

De Mondiale Raad staat er met kraampjes met onder andere houtsnijwerk uit Ghana, Gambia en Oeganda. Wie dorst heeft gekregen van al het wandelen, kan stoppen in één van de cafés op de route of nadien genieten op het dorpsplein van een (streek)biertje of iets anders lekkers.

Vertrekken kan tussen 13.30 en 16.00 uur op het dorpsplein van Olen-Centrum. De wandeling is 5 km lang en toegankelijk voor buggy’s. Deelnemen is gratis en er is een souvenirtje voorzien voor kinderen. Inschrijven kan ter plaatse aan de infostand van Vrije Tijd.

Deel dit artikel