U bent hier

Ontdek het Stoeberpad, het nieuwe natuurbeleefpad in Landschap De Liereman Oud-Turnhout

Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen
20.10.2021 - 15.10u
Door: Herman Gezelle

Wie al eens met kinderen naar Landschap De Liereman kwam, vertoefde vast en zeker in het speelbos.

Kampen bouwen, waterdiertjes zoeken of ravotten. In het Bos van Bo kan het allemaal! Voor wie het nog avontuurlijker mag zijn, is er het gloednieuwe natuurbeleefpad dat Natuurpunt realiseerde in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos en A.S. Adventure.

Het pad draagt de naam 'Stoeberpad' en slingert doorheen het Bos van Bo. Goed voor meer dan een kilometer speelplezier.

'In een sterk verstedelijkt Vlaanderen is het belangrijk dat kinderen de weg terugvinden naar de natuur. Het Stoeberpad kan hen daarbij helpen. Het is een meerwaarde voor alle kinderen van Oud-Turnhout en ver daarbuiten. - Ruben Segers (schepen Landschap De Liereman)

'Vertrek en aankomst zijn voorzien bij het infobord aan het bezoekerscentrum van Landschap De Liereman. Daarna wijst Bo je de weg.

Langs het pad ontdek je negen speelelementen, telkens gelinkt aan een dier dat voorkomt in het natuurgebied. Durf je even ondeugend te zijn als een konijn? Ben je even behendig als een boommarter? Of kan je net zo ver springen als een blauwvleugelsprinkhaan?

Alle speelelementen werden zorgvuldig uitgekozen zodat kinderen op een vrije manier kunnen spelen en de natuur ontdekken. En o ja voor wie het nog niet wist: 'stoeberen' betekent zand doen opwaaien of stof maken. Iets dat zeker zal lukken bij droog weer. Probeer het zelf maar eens.'

Over Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met bijna 130.000 gezinnen als lid en meer dan 40.000 actieve vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 27.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. Stuk voor stuk gebieden met prachtige landschappen, rijke natuurwaarden en een grote biodiversiteit.

Over het Agentschap voor Natuur en Bos

Het Agentschap voor Natuur en Bos, kortweg ANB, is een agentschap van de Vlaamse overheid dat ijvert voor het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen.

 

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto