Een unieke kans om een onbekend monument in eigen gemeente te ontdekken. Je moet het soms niet ver gaan zoeken om je te laten verrassen en dat is zeker het geval met dé ster van Open Monumentendag van dit jaar: Kasteel De Bist in Kessel.

Op zondag 9 september krijg je een unieke kans om kennis te maken met misschien wel het minst bekende kasteel in eigen gemeente. Hetzelfde geldt voor de prachtige tuin rond het kasteel.

De enthousiaste en deskundige uitleg van de gidsen die je door zowel het kasteel als de tuin begeleiden en de activiteiten voor de jongste speurneuzen, maken er bovendien een perfecte familie-uitstap van.

Wie geregeld met de trein van Lier naar Kessel spoort, heeft zich misschien al eens afgevraagd wat die vijver is in die wondermooie tuin net voor je in Kessel aankomt. Die vijver hoort bij het domein van Kasteel De Bist, langs de Beukenlaan. Het kasteel is dezer dagen het verblijf van de Gasthuiszusters van Lier.

Ter gelegenheid van Open Monumentendag stellen zij deze ronduit unieke locatie graag een keertje open voor iedereen. Zo kunnen bezoekers kennis maken met de rijke geschiedenis van dit Kesselse monument. Dit is wat er op het programma staat:

Doorlopend begeleide wandelingen doorheen het kasteel

Vanaf 11 uur kan je de hele dag doorlopend aansluiten bij een gegidste rondleiding in en rond het kasteel. Onze ervaren gidsen vertellen je met veel enthousiasme over de woelige geschiedenis van Kasteel De Bist. Laat je onderweg ook verbazen door de prachtige omgeving!

Parkwandelingen om 13 uur en 15 uur

De natuurgidsen leiden je graag door het park langs de vele indrukwekkende en exotische bomen die er vaak al decennialang hun plekje hebben. De parkwandelingen vinden plaats om 13 uur en 15 uur.

Puzzelende prinsen en prinsessen

Onze jongere bezoekers kunnen hun puzzeltalenten tonen. Er wacht hen een originele uitdaging. En er ligt voor elke deelnemer een bijbehorende prijs klaar!

Praktisch

Zondag 9 september 2018, van 11 uur tot 18 uur. Kasteel De Bist – Beukenlaan 16, 2560 Kessel

Gratis toegang – reservatie voor rondleidingen is niet nodig. Er wordt een grote fietsenparking voorzien aan de ingang van het kasteeldomein. Bezoekers die toch graag met de auto komen, kunnen parkeren in de omliggende straten.

Alle info op www.nijlen.be/OMD