Maak de komende maanden kennis met het leven van de norbertijnen en hun prachtige kruidentuin in de Postelse abdij. De Molse Gidsenkring staat klaar om je volledig coronaveilig rond te leiden.

De gids verwacht je telkens om 14 uur aan het wit poortgebouw van de norbertijnenabdij, Abdijlaan 16. Inschrijven is verplicht en doe je via www.visitmol.be/oppadmeteengids.

De Molse Gidsenkring heeft weer heel wat boeiende rondleidingen in petto in en rond de Postelse Norbertijnenabdij. We zetten hieronder de verschillende wandelingen op een rijtje. Daarnaast organiseren ze ook nog andere gidsbeurten. Hun volledig aanbod vind je op www.visitmol.be.

Van kloosterapotheek tot modern kruidenlabo

Broeder Guy legde enkele jaren geleden een medicinale kruidentuin aan en stampte zelfs een modern kruidenlabo uit de grond. Een herborist leidt je door deze unieke kruidentuin en vertelt je wat de wetenschap ontdekt heeft over de traditioneel gebruikte kruiden en hoe je ze zelf in je huisapotheek en keuken kan gebruiken.

Wanneer? Dinsdag 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 7 september en 5 oktober van 14 tot 16 uur

Prijs? 5 euro, cash of met vrijetijdscheques te betalen aan de gids

Aantal deelnemers? 20 personen

Tot rust komen in de kruidentuin van de abdij van Postel

Ontdek tijdens deze rondleiding de prachtige en ecologische kruidentuin. De tuin vormt een oase van geuren en kleuren waar je als bezoeker meteen tot rust komt. De gids dompelt je onder in smakelijke verhalen en mythes rond kruiden en planten, zoals passiebloem, rode zonnehoed en ginseng.

Wanneer? Zondag 13 juni en zondag 5 september van 14 tot 16 uur

Prijs? 5 euro, cash of met vrijetijdscheques te betalen aan de gids

Aantal deelnemers? 20 personen

Zomerbezoek aan de Postelse norbertijnenabdij

Tijdens deze rondleiding maak je kennis met het leven in en rond de eeuwenoude abdij van Postel. De abdij vormt een decor van mooie bezienswaardigheden.

Je bezoekt het binnenplein, de Romaanse kerk en de kruidentuin. Je leert ook het boeiende dagelijks bestaan van de huidige norbertijnen kennen. We bieden een film met kaasproevertje en/of een bezoek aan de toonzaal van de bibliotheek aan als extra optie. Hiervoor betaal je 2,50 euro per persoon per optie.

Wanneer? Elke zaterdag in juli en augustus van 14 tot 16 uur

Prijs?

· 6 euro

· -18 jaar: 3 euro

· -6 jaar: gratis

Cash of met vrijetijdscheques te betalen aan de gids

Aantal deelnemers? 25 personen

Hoe inschrijven?

Inschrijven is verplicht en doe je via www.visitmol.be/oppadmeteengids tot 10 uur op de dag van de rondleiding. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang!

Veiligheidsmaatregelen

Tijdens de rondleiding hou je anderhalve meter afstand van personen die niet tot je gezin behoren of waarmee je nauw contact hebt. Een mondmasker dragen is verplicht. Volg altijd de instructies van de gids. Het aantal toegelaten deelnemers kan nog wijzigen, afhankelijk van de coronamaatregelen die in de periode van de rondleiding gelden.

Meer info:

Ø Dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be

Ø Molse Gidsenkring, molse.gidsenkring@telenet.be, https://molsegidsenkring.be/