Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ontdek Weesgedichten in Neteland

Poëzieweek Neteland Weesgedichten
Tijdens de Poëzieweek 2024, die loopt van 25 tot 31 januari, slaan de Vlaamse en Brusselse bibliotheken samen met meter Rhea Cecile en honderd dichters de handen in elkaar om van Vlaanderen één grote poëziebundel te maken.
 
Ook Bibliotheek Neteland stapte enthousiast mee in dit avontuur.
 
Om dit literaire avontuur te ondersteunen organiseerde iedere Neteland-gemeente een gratis workshop raamschrijven. Onder begeleiding van gedreven handletteraars kregen geïnteresseerde inwoners de kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen.
 
Met plexiplaten en papier als canvas werden de basisvaardigheden van raamschrijven geoefend voordat de deelnemers de kans kregen om de ramen van de bibliotheek zelf op te vrolijken. Met de gekregen tips konden de deelnemers thuis op eigen tempo hun creativiteit verder oefenen.
 
Een collectief van raamschrijvers, waaronder enkele nieuwkomers dankzij de workshop, staat nu klaar om de komende dagen de straten van de 5 Neteland-gemeenten te verrijken met de Weesgedichten.
 
 De adressen van de met de weesgedichten versierde ramen worden verwerkt in de Izi Travel App. Hierdoor ontstaat er voor inwoners een fietsroute langs alle weesgedichten over de gemeentegrenzen heen. Download de gratis app Izi Travel op je smartphone, zoek op 'Weesgedichten Neteland' en start je poëtische bloemlezing op straat!
Poëzieweek Neteland Weesgedichten

Poëzieweek Neteland Weesgedichten

Poëzieweek Neteland Weesgedichten

Deel dit artikel