Niets liet uitschijnen dat na de 0-1 de thuisploeg zich opnieuw in de wedstijd knokte. En hoe : Vlaeymans, Niels Caers, Baeten en Van De Kerckhof dolden met de bezoekers en scoorden na de rust vijfmaal.  Thuisdoelman Olieslagers moest de netten in de aanvangsfase schoonhouden en stopte schoten van De Poorter en Snelders. Snelders schoot een onterecht gefloten vrijschop tegen het net: 0-1.

Caers kon op voorzet snel tegenscoren: 1-1 en Vlaeymans glipte door de buitenspelval en lobde de doelman: 2-1, meteen de ruststand.

In de 2e helft schotelde Van De Kerckhof Steffe Baeten de 3-1 op de voet. Vlaeymans scoorde na een schitterende actie de 4-1. Van De Kerckhof knalde op vrijschop de 5-1 binnen. Vlaeymans gaf de assist voor de 6-1 aan Caers die niet miste.

Kristof Snelders strafte nog een onoplettendheid van de thuisverdedigers af: 6-2.

Van Bouwel zette met de 7-2 een echte feestavond in.

Extra verslag Kurt & Wendy Van  Leemput / Nnieuws / VC :

In de pers werd het meerdere keren vermeld, VC Herentals was op zoek naar een reeks om zijn positie in het klassement te verstevigen.  Met de komst van Antonia werd dit zeker geen certitude, in het verleden sprokkelde VCH zelden punten tegen de formatie uit Zoersel.  Trainer Beyens behield het vertrouwen in de ploeg die in Heikant de overwinning vierden.

De eerste kans uit de wedstrijd was voor de thuisploeg.  De actie begon bij Vlaeymans, Van De Kerckhof was het tussenpunt maar De Swert zijn schot was te zwak om te bezoekende goalie te verontrusten.  De eerste bezoekende kans kwam op naam van Corluy maar zijn schot miste de juiste richting.  De bezoekers speelden even op power play en Olieslagers moest alle zeilen bijzetten om de poging van De Pooter in hoekschop te verwerken.

Een minuutje later stond Olieslagers opnieuw paraat bij een schot van Snelders.  Halfweg de eerste helft keek iedereen raar op wanneer de scheidsrechter een 100% correcte tackle van Van Der Schraelen met een fout bestrafte.  De tol was zwaar voor de thuisploeg vermits P.Snelders uit deze standaardfase de bezoekers op voorsprong bracht.  Herentals liet de koppen niet hangen, het  kwam al erg snel op gelijke hoogte via Caers die na een perfecte voorzet aan de tweede paal de bordjes onmiddellijk in evenwicht bracht.

Die gelijkmaker gaf de thuisploeg duidelijk vleugels want slechts enkele minuten later glipte Vlaeymans door de buitenspelval en lobte doelman Verstrepen magistraal waardoor rood-wit meteen op 2-1 stond.  Niet veel later opnieuw Herentals met een snelle counter die begon op de rechterflank bij Caers maar Vlaeymans plaatste de bal millimeters naast doel.  Ook de laatste kans in de eerste helft was voor de thuisploeg maar de één-twee tussen Caers en De Swert werd door Birger pal in de grijparmen van Verstrepen getrapt.

Na de koffie opende Antonia de debatten via De Pooter die balverlies in de rood-witte defensie niet kon afstraffen.  Aan de overzijde was het gevaar groter via Vlaeymans en Van De Kerckhof die perfect de counter uitspeelden maar de lob van Sam was net niet goed genoeg.  Dat verlossende derde doelpunt kwam er slecht enkele oogwenken later toch via Baeten die op aangeven van Van De Kerckhof deze unieke kans niet onbenut liet, 3-1.

Op het uur schilderde De Pooter een vrije trap in de grijparmen van Olieslagers maar het doelpunt viel opnieuw aan de overzijde.  Vlaeymans was een ware gesel voor de bezoekende defensie en legde de 4-1 zonder blozen tegen de touwen.  Het werd een spel van kat en muis vermits de bezoekers nog wel af en toe dreigden via Corluy en De Pooter maar in de zestienmeter van Antonia ging de alarmbel steeds luider klinken.  Vlaeymans en een sterk spelende De Swert konden de score (voorlopig) echter niet verder opdrijven.

Dat kon Caers wel na schitterend voorbereidend werk van Vlaeymans, 5-1 !  Met nog een kwartier te spelen schilderde Van De Kerckhof een vrijschop netjes naast Verstrepen in doel, 6-1 voor wie de tel ondertussen was kwijtgespeeld.  Concentratieverlies achteraan leverde de bezoekers vijf minuten voor affluiten nog een doelpunt op via Kristof Snelders.  Het laatste woord was echter voor een ontkende thuisploeg die via Van Bouwel de zware 7-2 eindcijfers liet optekenen.

Vooraf werd , niet onterecht, gezegd dat VC Herentals zijn thuispubliek nog niet echt verwend had.  Na vanavond kunnen ook deze mensen tevreden huiswaarts keren.   Ondanks deze klinkende overwinning geeft dit , jammer genoeg, geen enkele zekerheid naar de aartsmoeilijke verplaatsing van volgende week naar Arendonk.   Trainer Beyens zal minstens op één positie moeten sleutelen aan zijn elftal vermits Vlaeymans een gele schorsingsdag zal uitzitten.  Bovendien is het afwachten hoe de blessure van Van Leerdam zal evolueren.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Van Leerdam Ilja;  Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Caers Niels; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Mariën Niels; Van De Kerckhof Jeroen.

Bank:  Dams Pieter; Mariën Robin; Van Bouwel Ken; Dillen Robbe.

Vervangingen:  68e  Dillen Robbe voor Van Leerdam Ilja  ;  73e  Van Bouwel Ken voor Caers Niels;  80e Mariën Robin voor Vervoort Maarten.

Gele kaarten:  Vlaeymans Sam (geel, geschorst tegen Arendonk) ; De Swert Birger (1e) ; Mariën Niels (2e).

Doelpunten:  25e  Snelders Philippe 0 – 1 ;  27e  Caers Niels 1 – 1 ;  30e  Vlaeymans Sam  2 – 1 ;  58e  Baeten Steffe 3 – 1 ; 62e  Vlaeymans Sam  4 – 1 ; 72e Caers Niels  5 – 1 ; 75e Van De Kerckhof Jeroen  6 – 1 ; 85e Snelders Kristof  6 – 2 ; 87e Van Bouwel Ken  7 - 2.