U bent hier

Ontmoet Stéphanie, Kempische finaliste Miss Benelux Beauty

Herenthout | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
30.10.2020 - 08.48u
Door: Cait Van Rooy

Noorderwijkse Stéphanie Somers is finaliste Miss Benelux Beauty. "Ik ben Stéphanie, 23 jaar en woon in Noorderwijk. Ik ben kinderverpleegkundige in het AZ ziekenhuis van Herentals en sinds kort help ik ook op de covid afdeling. In mijn vrije tijd ga ik dansen, dancehall en hip hop", lacht de 23-jarige, Stéphanie.

Tijdens haar studententijd heeft ze geleerd dat niet alles vanzelf gaat en dat je daarom dan ook extra trots mag zijn, wanneer je jouw doelen behaalt. Met haar deelname aan Miss Benelux Beauty wil ze dit dan ook aantonen aan de buitenwereld.

"Ik wil een stem zijn voor wie net zoals mij een heel parcours heeft afgelegd en nog steeds voor hun dromen gaat.

Ik ben opgegroeid in de bijzondere jeugdzorg en hier rond hangt nog steeds een stigma. Kinderen/jongeren die opgroeien in de bijzondere jeugdzorg zijn geen 'probleemkinderen', het is vaak de opvoedingssituatie die problematisch is.

Ik wil dit stigma doorbreken en laten zien aan deze jongeren als je vecht voor datgene dat je echt wilt, op elk vlak in je leven, je er zal geraken.

Je zal waarschijnlijk meer obstakels op de weg tegenkomen, maar deze zullen het op het einde van de rit allemaal waard zijn", onderstreept ze.

Lang heeft ze getwijfeld om haar reden van deelname te delen met de buitenwereld. Echter zou ze graag een voorbeeld zijn voor personen met een soortgelijke situatie.

"Ik ben gepest geweest omwille van mijn thuissituatie. Omdat ik niet de mooiste kledij aanhad, de juiste haarkleur had en een bril droeg.

Dit draag je mee, maar hiermee wil ik juist aantonen dat je verleden het pad niet bepaald dat je voor de rest van je leven moet volgen. Geloof in jezelf, bewijs aan jezelf en de wereld wat je allemaal in je hebt.", zegt Stéphanie.

Als je haar wil steunen, dan kan dat aan de hand van steunkaarten en/of een zakje koekjes. Het ingezamelde geld gaat naar het goede doel, P'tit Papillon. Foto's: Esther De Soete/N.

imageMeer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 17.09.2021 - 19.34u reading time4min

3e Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto