U bent hier

Ontsnapte leeuwin in Planckendael is doodgeschoten

Kempen regio | Provincie Antwerpen
21.06.2018 - 12.26u
Door: Mark Jaspers

In Planckendael in Mechelen is de ontsnapte leeuwin doodgeschoten. Dat bevestigt de politie. Het dier liep vrij rond in het dierenpark, hoewel eerst was gezegd dat de leeuwin vastzat in een dienstgang.

De politie en brandweer zijn massaal ter plaatse. Alle bezoekers die al binnen waren in de zoo (een 15-tal) waren in veiligheid gebracht. Het park gaat opnieuw open.

Heel wat scholen zijn -met het einde van het schooljaar in zicht- momenteel op uitstap, onder meer naar dierenpark Planckendael. Zo ook Caitlin, leerling van het Busleyden Atheneum in Mechelen, die haar ons verhaal vertelde: "We kwamen net het park binnen en moesten opeens evacueren naar het souvernirwinkeltje."

De poilitie benadrukt nogmaals dat er geen slachtoffers zijn gevallen bij de ontsnapping van de leeuwin.

De leeuwin kon uit een kooi ontsnappen door een menselijke fout, klinkt het bij de persdienst van het dierenpark.

Er werd gelukkig meteen gezien dat het dier ontsnapt was waarop zowel het personeel als de bezoekers werden geëvacueerd. Die evacuatie verliep vlot en zonder problemen.

UPDATE 13.45u

Weyts vindt doden van leeuwin in Planckendael "verschrikkelijk en onuitlegbaar" en vraagt onderzoek

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vindt het doden van de ontsnapte leeuw in Planckendael "verschrikkelijk en onuitlegbaar". Hij vindt dat er een onderzoek moet komen naar de beslissing van de politie om het dier te doden.

"Ik snap dat het een moeilijke afweging is van de veiligheidsrisico's, maar ik begrijp niet waarom er niet meerdere pogingen zijn ondernomen om het dier te verdoven", zegt Weyts aan Belga. "Het was een beslissing van de politie en de politie alleen om het dier te doden. Wat mij betreft spreekt het voor zich dat niet alleen de ontsnapping onderzocht moet worden maar evenzeer de beslissing tot het doden van het dier." (VRTNWS)

(lees verder op VRT NWS) foto rr.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto