U bent hier

Ontvang je provinciale belastingbrief digitaal en schenk de uitgespaarde kosten aan Music for Life!

Neteland | Provincie Antwerpen
12.12.2017 - 17.55u
Door: Lex Verellen

Weggegooid geld. Dat vindt het Antwerpse provinciebestuur van de kosten die het opsturen van een papieren belastingbrief met zich meebrengt. Daarom lanceerde ze in maart als eerste provincie een online belastingportaal. De provincie roept haar 650.000 gezinnen op om zich ook daadwerkelijk te registeren.

Het bestuur doet er nu zelfs een schepje bovenop: inwoners die tussen 12 en 24 december kiezen voor een belastingbrief via e-mail, Doccle of Zoomit, steunen meteen Music for Life. De provincie schenkt een deel van de uitgespaarde kosten nl. 25 cent per registratie aan 25 goede doelen. Kiezen ze voor Doccle, dan verhoogt Doccle dit bedrag tot 1 euro. Een win-winsituatie dus voor iedereen!

Vandaag geeft de provincie Antwerpen de aftrap van haar grootschalige Music for Life actie 'online belastingportaal'. Ze daagt al haar burgers uit om de papieren belastingbrief in te ruilen voor een digitaal exemplaar via e-mail, Doccle of Zoomit. Een deel van de uitgespaarde kosten zal het bestuur via Music for Life schenken aan 25 goede doelen.

Antwerpen pakt uit met eerste digitaal belastingportaal voor provinciebelastingen

Begin maart lanceerde de provincie Antwerpen haar digitaal belastingportaal. De verzending en behandeling van de papieren aanslagbiljetten brengt immers heel wat onnodige kosten met zich mee. Niet alleen financieel. Ook het milieu wordt belast door al dit papierverbruik. Gedeputeerde bevoegd voor Financiën Ludwig Caluwé: "Online dienstverlening is efficiënter, goedkoper en beter voor het milieu. Wie zich nu registreert, ontvangt zijn belastingdocumenten in 2018 digitaal."

Met het nieuwe online belastingportaal kunnen gezinnen kiezen om de provinciale belastingbrief via e-mail, Doccle of Zoomit te ontvangen. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is zich per gezin éénmalig met eID of token te registreren op het online belastingportaal: http://belastingen.provincieantwerpen.be

Provincie roept 650.000 gezinnen op om mee te doen met actie Music for Life

Alhoewel een registratie slechts 3 minuten in beslag neemt, deden tot hiertoe slechts 8.487 van de 660.000 gezinnen uit de provincie Antwerpen dit. Een ontgoocheling en geen efficiëntiewinst dus. Daarom besliste het provinciebestuur een extra stimulans te geven. "Per gezin dat zich tussen 12 en 24 december registreert op het online belastingportaal van de provincie Antwerpen, zal de provincie 25 cent schenken aan Music for Life." zegt gedeputeerde bevoegd voor Financiën Ludwig Caluwé. Een bedrag dat de provincie zal financieren met een deel van de uitgespaarde kosten die ze heeft door de papieren belastingbrief te vervangen door een digitaal exemplaar.

Online administratieplatform Doccle verhoogt het steunbedrag zelfs tot 1 euro voor elke keer dat er voor dit kanaal gekozen wordt om de provinciale belastingbrief te ontvangen. Doccle is een online administratieplatform dat alle documenten in één betrouwbare, digitale omgeving aanbiedt. Naast de provincie Antwerpen bieden onder andere CM, KBC en Telenet hun gebruikers aan om via deze weg hun documenten te beheren. Doccle telt vandaag reeds 995.000 gebruikers in België.

Registreer je voor het online belastingportaal en steun 25 goede doelen

Per registratie is dit een klein gebaar maar als de inwoners zich massaal registreren, dan kan de opbrengst voor Music for Life snel oplopen. Kortom: iedereen wint. Maar... de sleutel ligt in handen van de belastingplichtigen. Zij moeten zich eenmaal registreren op het provinciaal belastingportaal. Dat neemt maximaal drie minuten in beslag. Het is volledig kosteloos en automatisch gaat er 25 cent tot 1 euro naar het goede doel. "De opbrengst van de Music for Life actie online belastingportaal zal gaan naar 25 goede doelen", aldus gedeputeerde Ludwig Caluwé. "De helft daarvan zijn gelinkt met geëngageerde provinciale personeelsleden, de andere helft richt zich vooral op gezinnen met kinderen of jongeren die in armoede leven."

Het gaat over volgende goede doelen:

- Patiëntenvereniging pulmonale hypertensie vzw
- Berrefonds vzw
- Feestvarken vzw
- Rako België
- Move to Sport vzw
- Jodipro Animal Welfare projects vzw
- Emmaüs jeugdzorg Regio Antwerpen vzw
- De Steenwschuit vzw
- Eslabonsocial vzw
- 't Spinneke vzw
- MS-Liga Vlaanderen - afdeling Antwerpen
- Welzijnsschakel Hoboken vzw
- Via Veneto vzw
- Diesterweg'S Hulpkas voor Behoeftige Schoolkinderen
- De Regenboog vzw
- Sint-Vincentiusvereniging
- APGA/BETONNE JEUGD VZW
- ZENITH
- Koninklijke Liefdadige Instelling Het Kledingwerk voor Antwerpen's Officiele Scholen
- 't Vlammeke
- De Stappaert
- Daklozenhulp Antwerpen
- ArmenTeKort vzw
- De Loodsen
- 22q13

Praktisch
Het digitaal belastingportaal is voor iedereen die de jaarlijkse gezinsbelasting betaalt van het Antwerpse provinciebestuur. Voor elk gezin dat zich registreert tussen 12 en 24 december schenkt de provincie 25 cent aan Music for Life. Voor wie de belastingbrief wil ontvangen via Doccle, komt daar nog 75 cent bovenop van het online administratieplatform Doccle, wat het brengt op 1 euro voor het goede doel.

Registreren duurt 3 minuten en doe je zo:

Stap 1 : hou je eID, je paswoord van eID en kaartlezer bij de hand. Heb je dat niet, dan kan je ook werken met een token.

Stap 2: surf naar: https://belastingen.provincieantwerpen.be

Stap 3: klik op registreren en meld je aan met je eID of token.

Stap 4: je persoonsgegevens worden automatisch opgehaald. Vul je e-mailadres in en kies de manier waarop jij je belastingbrief wil ontvangen in 2018: via mail, Doccle of Zoomit.

Stap 5: Klaar! Je krijgt een mail met de bevestiging en kan altijd je keuze aanpassen. Vanaf 2018 ontvang jij je belastingbrief online.

Hierbij een link naar een kort instructiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=OmUflIOEJi8

imageMeer nieuws

Inflatie stijgt verder door naar 9,65 procent: naast energie is ook voeding een van de grote boosdoeners

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 11.33u

Herbestemming oude pastorie in Meerhout-Centrum

Kempen regio 29.06.2022 - 09.49u

De Lakenpoortse reikt laatste cheque uit

De Lakenpoortse reikt laatste cheque uit
Herentals | Neteland 29.06.2022 - 08.57u

Wout van Aert verteert hogere trainingsarbeid: "Ik heb op het juiste moment afgeremd"

EU | Internationaal | Kempen regio | Neteland 29.06.2022 - 00.13u

Brigade Piron Nete & Aa houdt opendeur vol nostalgie

Brigade Piron Nete & Aa houdt opendeur vol nostalgie
Herentals | Internationaal | Nationaal | Neteland 28.06.2022 - 17.58u

Groen legt voorstel neer om recht op abortus te verankeren in de grondwet

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 28.06.2022 - 16.52u

1e lichting nieuwe opleiding Webdesigner afgestudeerd bij HIK Volwassenenonderwijs

1e lichting nieuwe opleiding Webdesigner afgestudeerd bij HIK Volwassenenonderwijs
Herentals | Kempen regio | Neteland 28.06.2022 - 16.25u

Woonproject Sint-Jozefinstituut : 'De school wordt niet volledig afgebroken' (2)

Woonproject Sint-Jozefinstituut : 'De school wordt niet volledig afgebroken' (2)
Herentals | Kempen regio | Neteland 28.06.2022 - 15.09u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 28.06.2022 - 13.53u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto