In de week van 11 december verdeelt vzw De Sprong de ophaalkalenders voor 2018. Het is belangrijk dat je het juiste exemplaar ontvangt. Controleer op de achterkant van je ophaalkalender of je straat hierop vermeld staat. Is dit niet het geval, contacteer dan de informatie- en onthaalbalie. We sturen je dan een correct exemplaar op. Je zal merken dat de nieuwe kalender groter is en de sorteerregels hierdoor duidelijker weergegeven zijn.

Naast de ophaaldata voor restafval (RA), GFT, PMD, textiel (TEXT) en papier/karton (PK), steenpuin (SP) en grof vuil (GV) kom je op de ophaalkalender meer te weten over de sorteerregels voor al deze fracties. Ook de data en locaties voor het inzamelen van klein gevaarlijk afval staan hierop vermeld.

Nieuw formaat

De nieuwe ophaalkalender is groter en ook makkelijker op te vouwen in een 3-luik van 20 op 30 cm. Zo past hij perfect op de binnenkant van een keukenkastdeur of in de lade. Door het grotere formaat worden de sorteerregels duidelijker weergegeven.

Mis geen enkele ophaling

Je kan de ophaalkalender ook raadplegen via www.iok.be en de ophaaldata eventueel opladen in je digitale agenda. Heb je een smartphone? Download dan gratis de Recycle! app. Er is een versie beschikbaar voor Android en iOS. Je ontvangt dan een signaal als er in jouw straat een ophaling is. Bovendien kan je op elk moment de openingsuren van het containerpark of de sorteerregels raadplegen.

Slechtzienden kunnen een grotere versie van de ophaalkalender 2018 aanvragen bij IOK Afvalbeheer via 014 56 27 75 of afvalbeheer@iok.be.

Meer info:

> informatie- en onthaalbalie, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be

> Afvalinfolijn, 014 56 27 75