Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ontwikkeling nieuwe IOK-bedrijvenzone Hezeschrans : start infrastructuurwerken in 2025

Foto IOK Hezeschrans

IOK is de aanleg van het lokaal bedrijventerrein Hezeschrans aan het voorbereiden. De effectieve infrastructuurwerken starten in 2025. Zo kunnen de bedrijven in de loop van 2026 starten met hun bouwwerken.

Met de omgevingsvergunning voor de infrastructuurwerken op zak en de start van het archeologisch onderzoek dit najaar, kan de ontwikkeling van de nieuwe bedrijvenzone Hezeschrans eindelijk beginnen. De zone heeft een netto oppervlakte van ongeveer 6,7 hectare en zorgt op termijn voor een tewerkstelling van 150 tot 200 personen.

 

Werken in voorbereiding

Na het archeologisch onderzoek in het najaar van 2024 kan de aanbesteding starten, zodat de werken in 2025 kunnen beginnen. Alle inspanningen leiden tot een nieuwe bedrijvenzone van ongeveer 6,7 hectare aan de Hezeschrans, een oostelijke uitbreiding van de bestaande zone Lammerdries bij het Albertkanaal. De bedrijvenzone biedt percelen aan tot maximaal 5.000 m² voor lokale bedrijven en werkgelegenheid in Geel.

 

Zonder publiciteit merkt IOK dat veel lokale bedrijven dringend extra ruimte zoeken.

Daarom willen IOK en de stad Geel de percelen al toewijzen voor de infrastructuurwerken klaar zijn. Van de 6,7 hectare is 2 hectare gereserveerd voor bedrijven die aan het water gebonden zijn.

De nieuwe bedrijvenzone Hezeschrans zou uiteindelijk werk moeten bieden aan 150-200 mensen.

 

Duurzaam bedrijventerrein en kwaliteitsvolle uitstraling

IOK trekt samen met de stad volledig de kar van een duurzame inrichting van het bedrijventerrein. Ze kiezen voor efficiënt ruimtegebruik door gekoppelde bebouwing en hogere gebouwen, het bundelen van inritten en goede architecturale kwaliteit van de gebouwen. Binnen het nieuwe terrein komt er aandacht voor waterbeheer, met drie infiltratiebekkens voor regenwater en geen gasaansluiting.

Daarnaast wordt bedrijventerreinmanagement (BTM) ingevoerd om de kwaliteit van het terrein te behouden. Dit omvat onder andere gezamenlijk groenbeheer van de collectieve groenbuffers, voorkomen van verloedering, en samenwerken met ondernemers om problemen op te lossen en kansen te benutten.

 

Ontwikkeling bedrijvenzone Liessel en Innovatiecampus

De stad maakt volop werk van ruimte voor bedrijvigheid op haar grondgebied. Naast de bedrijvenzone Hezeschrans vorderen de infrastructuurwerken op het regionaal bedrijventerrein Liessel goed. De toekomstige bedrijven kunnen in 2025 starten met hun bouwwerken en zorgen op termijn voor een tewerkstelling van duizend personen.

Tot slot is de Innovatiecampus Geel dé dynamische broedplaats voor innovatieve bedrijvigheid in de Kempen. Op een terrein van 51 hectare, waar ook Thomas More en KU Leuven gevestigd zijn, wil IOK nog in 2024 een omgevingsvergunning aanvragen.

Hiermee kan IOK beginnen met de eerste fase van 2,5 hectare van een grotere campus van 18 hectare voor innovatieve bedrijven. Bovendien beschikt de Innovatiecampus met de Campus INN (transformatie van het voormalige BEMT-gebouw) over 500 m² beschikbare kantoorruimte voor innovatieve bedrijven.

De combinatie van innovatieve bedrijvigheid, ruimte voor groei en samenwerking met onderwijsinstellingen zoals Thomas More en KU Leuven biedt enorme kansen voor ondernemerschap en werkgelegenheid.” (IOK)

IOK Hezeschrans Geel

IOK Hezeschrans Geel

Hezeschrans IOK, Geel, België

Foto IOK Hezeschrans

Deel dit artikel