Michel Leys (CD&V) uit Lille schepen voor mobiliteit, economie en senioren neemt met onmiddellijke ingang ontslag als schepen en gemeenteraadslid. Een verschil in visie tussen het schepencollege en Michel Leys over de ontwikkeling van een KMO-zone op Achterstenhoek ligt aan de basis van dit ontslag.

CD&V Lille kondigde maandagavond het ontslag aan van schepen Michel Leys (53) uit Gierle.

"Michel Leys wenst over te gaan tot realisatie van dit project terwijl de rest van het schepencollege dit niet opportuun vond. Michel kan zich niet principieel vinden in deze beslissing en heeft daarom besloten zijn mandaten terug ter beschikking van de partij te stellen. Hij zal wel lid blijven van onze partij", klinkt het bij CD&V Lille.

CD&V, die een absolute meerderheid heeft in Lille, betreurt de gang van zaken. "Wij wensen te benadrukken dat we in een goede verstandhouding uit elkaar gaan en van enige hardvochtigheid zeker geen sprake is", klinkt het bij CD&V. "Overal waar mensen met elkaar omgaan, kunnen meningsverschillen ontstaan. Soms blijken deze onoverbrugbaar te zijn."

Het partijbestuur spreekt zich in de loop van de week uit over een opvolger van Michel Leys. De tuinaannemer uit Gierle legde in december 2015 de eed af als schepen als opvolger van Eric Van Echelpoel.

Hij zou het schepenambt tot het einde van deze legislatuur uitdoen, zoals was afgesproken binnen CD&V. Maar de partij moet voor het laatste jaar toch nog een vervanger zoeken. (pb)