U bent hier

Onvoldoende Waalse concertgangers voor extra treinen na concert U2

Neteland | Vlaanderen
31.07.2017 - 16.38u
Door: Mark Jaspers

In een reactie op de kritiek in Franstalige media dat organisator Live Nation en NMBS na het uitverkocht concert van U2 dinsdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel enkel extra treinen inzetten richting Vlaanderen, laat woordvoerster Nele Bigaré weten dat er onvoldoende potentieel aan reizigers is voor Waalse bestemmingen.

In totaal zetten Live Nation en de NMBS dinsdag 5 speciale nachttreinen richting Genk, Lokeren, Mol, Oostende en Roeselare.


"De bestemmingen voor extra treinen worden in samenspraak met de NMBS bepaald op basis van de ticketverkoopgegevens. 70 procent van de tickets voor dit concert werden in België verkocht, waarvan 75 procent in Vlaanderen en 25 procent in Wallonië.

De geografische spreiding van de ticketkopers uit Wallonië is dermate groot dat er veel mogelijke bestemmingen zijn. Deze hebben echter allen een te kleine capaciteit aan reizigers. Om een extra trein in te leggen moet er garantie zijn op voldoende reizigers. In Vlaanderen is dat potentieel er wel, in Wallonië niet", aldus Nele Bigaré. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto