De zware regenval van het voorbije weekend heeft ter hoogte van de ingang van Dreamland Tongerlo in Geneinde een zinkgat in de rijweg geslagen. De straat is er gedeeltelijk afgezet met nadars. Verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer er beurtelings over het andere rijvak door kan. Het zinkgat oogt op het eerste zicht niet erg groot (50 cm diameter), maar onder de grond is het vrij indrukwekkend.

Een lek in de riolering, veroorzaakt door een gestuurde boring enkele jaren geleden is de zeer waarschijnlijke oorzaak van de verzakking. Vandaag is de technische dienst van de gemeente gestart met het vrijgraven van de riolering ter hoogte van het zinkgat. Daarna herstellen ze de schade en vullen ze het gat geleidelijk op. De hinder kan dus nog een of meerdere weken duren. Geneinde is een belangrijke verbindingsweg in de gemeente tussen de Olenseweg en Tongerlo.

De winkels en de opritten van de omwonenden blijven bereikbaar. De verbindingsweg blijft open. Het onweer van dit weekend veroorzaakte ook schade op de begraafplaats van Oevel in de Nijverheidsstraat. Zware takken vielen er op de graven van een zeventiental oud-strijders. De gemeente zorgt ervoor dat de schade zo snel mogelijk hersteld wordt.