Zangeres Laura van den Bruel 'Iris' uit Noorderwijk zal de ballade 'Would you' zingen op het Eurovisiesongfestival in Bakoe. Dat heeft de Eén-kijker zaterdagavond beslist. Het nummer kreeg 53 procent van de stemmen.


Iris liet het publiek kiezen tussen twee ballades, "Would you" en "Safety net". In "Vrienden Van de Veire" werd het winnende nummer bekendgemaakt.

Iris kon zelf niet kiezen. "Het zijn twee heel speciale nummers die op mijn leefwereld gebaseerd zijn", zei ze.

"Would you" is het schrijfdebuut van de 18-jarige Nina Sampermans uit Antwerpen in samenwerking met Jean Bosco Safari en Walter Mannaerts.

"Safety net" werd geschreven en gecomponeerd door Boots Ottestad (die eerder al schreef voor Robbie Williams en Macy Gray), Aimée Proal (die eerder al schreef voor Kelly Clarkson en Nicole Scherzinger) en Barrett Yeretsian.

De afgelopen maanden werkte Iris niet alleen aan de nummers, ze kreeg ook zangles en cameratechniek. "Het moet goed zijn, het is voor België", zegt ze.

Iris, die in het echte leven Laura Van den Bruel heet, is 17 jaar oud en afkomstig uit Noorderwijk. Ze koos samen met het team achter haar de twee nummers uit honderden inzendingen.

Met het nummer "Would you" zal ze België vertegenwoordigen in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op 22 mei in Bakoe in Azerbeidzjan.

Succes Laura!

Foto's : Peter Vissers - Kristof Baelus / Nnieuws