In een goedgevuld Coca Cola Visitor Center in Wilrijk heeft onze Netelandse trots Iris woensdagavond haar debuut-cd Seventeen voorgesteld. Ondanks haar prille leeftijd leverde 'onze' Iris met haar debuutalbum een meer dan volwassen album af.

Seventeen bevat 11 sterke songs. Naast enkele knappe ballads zoals 'Would you', 'Safetynet' en '24/7', staan er ook enkele uptempo songs op die perfect hun plaats in de hitparades kunnen veroveren.

Iris kreeg voor de realisatie van haar debuutalbum de hulp van een professioneel team producers en songwriters.

De avond werd op gang getrapt door Ello, de winnares van de wedstrijd die FRS en Sonicangel hadden uitgeschreven om het vooprogramma van Iris te mogen verzorgen. Daarna was het de beurt aan de Azerbeidzjaanse Sabina Babayeva, zij kwam in Wilrijk het nummer voorstellen waarmee zij op 26 mei deelneemt aan Eurosong in haar thuisland.

Het hoogtepunt van de avond was het optreden van Iris zelf. Geruggesteund door een vijfkoppige liveband, met oa. Noorderwijker Toon Luyten, gaf ze een felgesmaakte uitvoering van haar debuut-cd, en het mag gezegd worden, het klonk 'Wonderful'.

'Gone', haar duet met Idoolwinnaar Dean was grandioos.

Ook Tom Dice, de jonge kerel die 2 jaar geleden België uitstekende vertegenwoordigde, en trouwens ook bij Sonicangel onderdak heeft, kwam Iris aanmoedigen en enkele tips geven voor Eurosong, hopelijk met hetzelfde succes.

Nu wachten Iris nog enkele drukke weken van interviews, repetities, tv-optredens,.. en tussendoor ook nog tijd maken om naar school te gaan. Op zaterdag 12 mei vertrekt onze nationale trots dan naar Azerbeidzjan om ons land op dinsdag 22 mei te vertegenwoordigen in de eerste halve finale.

Groot Scherm
De halve finale waarin onze Iris aantreedt, wordt op een groot scherm uitgezonden aan de Vossenberg. De finale zou worden uitgezonden op een groot scherm in Noorderwijk, zelfs indien Iris niet de finale zou halen.

Foto's en tekst : Peter Vissers / Nnieuws