Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op zondag 8 september de provinciale ploegwedstrijd van Antwerpen. Het plaatselijke Groene Kringgewest Mol staat dit jaar in voor de organisatie. De ploegwedstrijd is één van de topdagen voor Groene Kring Antwerpen.

Na selectie in de gewestelijke wedstrijden strijden nu de beste ploegers uit de provincie voor de provinciale titel en een selectie voor het nationaal kampioenschap.

Het ploegen is een belangrijke grondbewerking in de bedrijfsvoering van landbouwbedrijven, maar daarnaast is het ook een echte landbouwsport. Er is immers correct afstelwerk en een hele dosis vakkennis nodig om tot een goed resultaat te komen.

Onder het jurerende oog van Belgisch Ploegcomité zullen de ploegers een prachtig staaltje ploegwerk ten toon spreiden.

Voor de kleinsten wordt er een springkasteel voorzien en ook honger en dorst zullen worden gestild.

Laurens Van den Borne: "Groene Kring Mol is een echt ploeggewest, onze eigen wedstrijd in het voorjaar is altijd een topper en ook deze wedstrijd wordt de moeite om eens langs te komen.

Naast onze recreatieve ploegers, zie je ook enkele professionals aan het werk. Eén van onze leden werd afgelopen week namelijk 4e op het WK ploegen in de VS."

Praktisch

Zaterdag 8 september 2018
09.00 uur Start oefenploegen
13.00 uur Ploegen van de openingsvoor
14.00 uur Start wedstrijdploegen
17.30 uur Prijsuitreiking

Locatie: Hoge Schouw – Mol