De geplande kerstmarkt Noorderwijk van 17 december op het plein achter het dorpshuis is afgelast.  Dat heeft het stadsbestuur beslist na overleg met de Gemeenschapsraad Noorderwijk.

Eerder was ook al besloten om de kerstmarkt in het centrum op de Markt van 11 en 12 december niet te laten doorgaan omdat de covidcijfers nooit gezien de pan uitswingen, ook in Neteland.

Voorlopig zou de opening van de kerstkeet wel doorgaan, maar daarover volgt later nog informatie. Die kerstkeet is een populaire bar in kerststalstijl die in principe iedere dag door een andere lokale vereniging of buurtwerking wordt bemand. Die zou er van 17 december tot 9 januari blijven staan.  Maar dat is onder voorbehoud.

'Tot onze grote spijt hebben wij een definitieve streep moeten trekken door onze 22e kerstmarkt', laat Benny Nuyts voorzitter weten.

'De huidige maatregelen (en waarschijnlijk straks er nog enkele bij) hebben ons tot deze beslissing doen komen. Ieders gezondheid blijft onze eerste zorg. De opening van de kerstkeet gaat voorlopig nog wel door. Zodra de nieuwe maatregelen bekend zijn zullen we iedereen hiervan op de hoogte brengen via de gekende kanalen.' (pp)  Foto NNieuws archief.