U bent hier

Ook annulatie Antilliaanse Feesten - wél in 2022

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
23.07.2021 - 19.59u
Door: Herman Gezelle

Nee, ook dit jaar geen Antilliaanse feesten. 'De voorbije 3 maanden gingen we van hoerastemming, naar twijfel, en weer terug', klinkt het bij de AF-organsatie.

'Maandag lieten we nog vol enthousiasme weten dat we zouden doorgaan. Maar de aanhoudende onzekerheid over geldigheid van testen, regels voor buitenlandse bezoekers, sluitingsuur... dwingt ons deze beslissing te nemen. Geloof ons, die valt erg zwaar.

Antilliaanse Feesten wil een feest van vrijheid en verbroedering zijn. Dat we omwille van de covidmaatregelen hier een stukje van zouden moeten opgeven, was al lang duidelijk.

Maar een festival met een testdorp, dat willen we niet zijn.

Deze week vernamen we ook het nieuws dat Jacob Desvarieux, zanger en oprichter van onze hoofdact Kassav', in coma in het ziekenhuis ligt met een covidbesmetting.

We hebben verschillende denkpistes besproken, we hebben er alles aan willen doen om Antilliaanse Feesten dit jaar opnieuw op poten te zetten. Maar op drie weken van de start van ons geliefde festival, kunnen wij geen alternatief waarmaken dat aan de huidige maatregelen voldoet.

Het zou geen Antilliaanse Feesten meer zijn. Willen we dit als organisatie overleven, moeten we hier en nu stoppen met de editie van 2021. We kunnen ook niet terugvallen op subsidies.

En avant la musique!
Tot volgend jaar!

* Tickethouders zullen zo snel mogelijk via Ticketmaster op de hoogte gebracht worden. Tickets blijven geldig voor de editie van volgend jaar, of je kiest voor een terugbetaling. Instructies hierover volgen via Ticketmaster.'  Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto