'Na rijp beraad heeft het Schakelbestuur met pijn in het hart beslist dit jaar het grootste familie-fietsevenement op de laatste zondag van augustus niet te organiseren', klinkt het.

'Teveel onzekerheden, oprukkende coronavarianten, locaties die niet geschikt zijn, verenigingen die op veilig willen spelen, de overheidsmaatregelen.

Maar vooral het feit dat de vertrouwde Schakel met animatie, ongedwongen samenzijn met vrienden nog niet ten volle kan, heeft de doorslag gegeven. Het bestuur wil liever geen Schakel dan een onvolwaardige editie.

Als alternatief stelt de organisatie 10 tot 15 routes voor op de fietsknooppunten die fietsers vrij kunnen rijden én genieten van de horeca onderweg. Sommige hutten, die op de routes liggen, hebben er ook voor gekozen om open te zijn. Breng ze een bezoekje. Op deze manier proberen we de Schakelgedachte in de geesten te houden. Op de website www.schakel.be vind je info.

2022

Het is fijn vast te stellen dat heel wat sponsors, prijzenschenkers en hutten hun vertrouwen en medewerking voor volgend jaar hebben toegezegd.

Het bestuur start dan ook in september direct met de voorbereiding van de Schakeleditie 2022. Het zal een top-editie worden: terug het vertrouwde concept, leuke routes, plezante animatie en mooie prijzen.

Het is nog ver af maar zondag 28 augustus 2022 kan je al met stip noteren.'