Alle aandacht van onze redactie gaat zeker dit weekend uit naar de unieke Kempische Autoshow. Zoals het in het natuurkader van Golfclub Witbos Noorderwijk past, wordt het een event met een duidelijk milieubewust karakter. De autodealers uit Neteland presenteren hun elektrisch aangedreven modellen, die iedere dag meer en meer populair worden.

Steeds meer fabrikanten ontwikkelen elektrische auto's. Voortdurend komen er nieuwe CO2-vrije modellen op de wereldmarkt.   Elektrisch rijden is trouwens supervriendelijk voor het klimaat én de natuur. Elektrische auto’s stoten géén CO2 of fijn stof uit. Ze zijn dus niet schadelijk voor het milieu en veroorzaken géén stank.    Ook de eigenaar doet er zijn voordeel mee. Op elektriciteit rijden is goedkoper dan op benzine, LPG of diesel.  De nieuwste modellen hebben een opvallend modern design.

Op de Kempische Vehad Autoshow zullen een pak elektrische modellen te bewonderen zijn. Een blikvanger is zeker de vooruitstrevende V60 Plug-In Hybrid van Volvo. “Dit is de enige elektrisch oplaadbare hybride met een dieselmotor”, verzekert Kempense dealer Edwin Van Houdt, algemeen directeur VOLVO Van Houdt Kempen.  'Met één enkele druk op de knop kan de bestuurder op elk willekeurig moment kiezen hoe hij wil rijden : elektrisch, hybride of lekker sportief. 

In de Pure-modus maakt de auto zoveel mogelijk gebruik van de aandrijving van de elektromotor. Als de accu is opgeladen met de elektriciteit van een hernieuwbare bron, bedraagt de actieradius maximaal 50 km, een volledig CO²-vrij bereik. Hybrid is de standaardmodus van deze wagen. In deze stand werken de diesel- en elektromotor samen voor een optimale balans tussen rijplezier en duurzaamheid. In deze modus bedraagt de CO²-uitstoot 48g/km, ofwel een dieselverbruik van 1,8 l /100 km. De actieradius is 900 km. In de Power-modus is alle technologie erop gericht om de prestaties van de auto naar het hoogste niveau te brengen, waarbij de diesel- en de elektromotor een gecombineerd vermogen leveren.

De batterij van de Volvo V60 Plug-in Hybrid is op te laden via en standaardstopcontact, thuis of op een parkeerplaats.  De stevige wagen is heel populair. “We geven topcondities op de Kempische Vehad Autoshow. Bij een drankje en een hapje kan je alle voordelen ontdekken. 

Onze uitgebreide stand presenteert  de Volvo V40, Volvo V40 Cross Country, Volvo S60,  Volvo  V60 Plug in Hybride (blikvanger op onze stand),  Volvo S80,  Volvo XC70,  Volvo XC60.  Voor Van Houdt Mobility vind je de Suzuki Alto, Suzuki Swift,  Suzuki  Splash, Suzuki  SX4 S-Cross  New !  Wordt voor de eerste maal getoond in België, de Suzuki  Jimny en de Suzuki  Grand Vitara en de  Isuzu D-Max  (2 x).  Iedereen is op onze stand bij heel wat animatie hartelijk welkom”,  onderstrepen Edwin Van Houdt en z'n tof team.