Maandagavond wordt ook de gasleiding van Camping Fauwater afgesloten. Dit omdat een en ander niet in orde is met de keuring en de brandveiligheid. Zondag werd na de inval in Camping Fauwater al de elektriciteit afgesloten.

De campingbewoners die nog geen onderdak hadden gevonden kunnen de volgende 2 nachten op een jeugdcentrum terecht. Daar staan 244 bedden klaar.

Verscheidene Poolse gezinnen die op de camping verbleven vertrekken eerder dan gepland voor de kerstdagen naar huis.

Uitbater zorgt zelf voor noodopvang
 
Waarnemend burgemeester van Kasterlee, Mies Meeus heeft beslist om de gastoevoer in het chaletpark Fauwater in Lichtaart af te sluiten. De eigenaar van Fauwater kon binnen de vastgestelde termijn geen geldig keuringsbewijs van de gasinstallatie voorleggen aan het gemeentebestuur.
 
Eerder was al beslist om de elektriciteit ook af te sluiten. De openbare veiligheid en gezondheid van de campingverblijvers is in gevaar in de huidige toestand.
 
De camping zelf werd niet afgesloten. Aan de eigenaar werd gevraagd om zelf zoveel mogelijk personen op te vangen. Maar wegens de  slechte weersomstandigheden en om iedereen een menswaardige nacht aan te bieden, had het gemeentebestuur ook noodopvang voorzien in domein de Hoge Rielen die hun medewerking onmiddellijk toezegden.

De eigenaar van het chaletpark besliste echter om op het aanbod van het gemeentebestuur niet in te gaan en zelf voor opvang te zorgen voor alle verblijvers. Hij zal ook instaan voor de communicatie naar de verblijvers.
 
Dinsdag staan de gemeentelijke diensten ter beschikking om de verblijvers van de camping te informeren over de beschikbare verblijfsaccommodatie in Kasterlee.