Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs AGION heeft de afgelopen maanden in totaal 9 miljoen euro subsidies gegeven aan scholenbouwprojecten in de provincie Antwerpen.

Ook Kempense scholen kregen subsidies

Voor de vernieuwing en modernisering van schoolgebouwen kunnen schoolbesturen op verschillende manieren subsidies aanvragen, afhankelijk van het bouwprogramma en de kostprijs.

Zo heeft de gemeentelijke basisschool Alles Kids in Mol-Gompel een subsidie van 163.605 euro ontvangen voor verbouwingswerken en nieuwbouw. In het oude schoolgebouw werden de ramen vernieuwd en het dak geïsoleerd en gerenoveerd.

Ook de toiletten zijn opgefrist en de gangen breder gemaakt voor de brandveiligheid. Een nieuwbouw huisvest de nieuwe eetzaal, drie ruime klaslokalen en gloednieuwe sanitaire ruimtes. De speelplaats is vernieuwd en werd uitgebreid met een overdekt gedeelte.

Vrije kleuterschool Rozenberg uit Mol kon rekenen om 102.025 euro subsidie voor verbouwingswerken aan het buitenschrijnwerk. Hetzelfde bedrag werd toegekend aan vrije basisschool Sint-Hubertus in Geel voor de vernieuwing van de ramen en de centrale verwarming en aan vrije basisschool Meerlaar in Vorst-Laakdal voor werken aan het buitenschrijnwerk en het isoleren van de gevels in de kleuterblok.

De Luchtballon in Herenthout kreeg 89.070 euro voor vernieuwingswerken aan de verwarming en elektriciteit voor de kleuterschool en 88.247 euro voor de verbouwing van de jongenstoiletten en de data-installatie.

Andere scholen die de afgelopen maanden een subsidie van AGION hebben gekregen, zijn De Parel in Lichtaart (Kasterlee), het Sint-Jozefinstituut, de normaalschool van het Sint-Jozefinstituut en het Sint-Jozefscollege in Herentals, het Heilig Graf in Turnhout, KOGEKA 8 in Kasterlee, Vrije Kleuterschool Spelewei in Retie, Vrije basisschool De Wijngaard in Veerle-Laakdal en Vrije Basisschool Ter Veste in Herselt. (pb agion)