Kinderwens Vlaanderen heeft dinsdag voor het eerst de 'Prijs voor fertiliTIJD' uitgereikt aan het fertiliteitscentrum Life in het H.Hart in Leuven en het Centrum voor reproductieve geneeskunde van het UZ Gent, naar aanleiding van wensouderdag op 10 mei.

De organisatie maakte ook bekend dat op 10 mei in elke provincie een nieuw kinderwenshuis opent. Dat is het geval in de Huizen van het Kind in Herentals, Zemst, Destelbergen, Brugge,  en Genk.

Kinderwens Vlaanderen biedt ondersteuning aan koppels met een kinderwens, mensen die moeilijk zwanger raken of een verlies doormaken, en lauwert de twee vermelde fertiliteitscentra omdat ze zich op verschillende vlakken "ontzettend hard inzetten om tijd te nemen voor wensouders en samen met hen trachten om hen door middel van een open com municati e verder te helpen".

De prijzen werden dinsdag in ontvangst genomen door fertiliteitsarts Isabelle Segaert van Life Leuven en door prof. Petra De Sutter (UZ Gent).

Via de kinderwenshuizen wil men een wegwijzer bieden aan wensouders die nood hebben aan informatie, advies en psychosociale ondersteuning. "Het is een laagdrempelig antennepunt met een aanbod aan informatieve sessies, workshops en gespreksgroepen.

Je kan ook op spreekuur komen bij een zorgverlener", aldus Shanti Van Genechten van Kinderwens Vlaanderen. De organisatie leidde hiertoe het afgelopen jaar zowat 50 consulenten en 10 vormingsmedewerkers op. Naast de hoger vermelde locaties kan je hiervoor ook terecht op de hoofdzetel van de organisatie in Diest. (belga)