Vrijdagochtend werd beslist om ook alle leerlingen van het 6e leerjaar van gemeentelijke basisschool De Zandloper in Rauw preventief in quarantaine te laten gaan.

De quarantaineverplichting geldt zowel voor de leerlingen als de betrokken leerkracht.

De beslissing werd in overleg met de gemeentelijke crisiscel genomen nadat ook in deze klasgroep twee leerlingen positief testten op corona.

Op woensdagochtend 20 januari gingen de leerlingen en leerkrachten van het vijfde leerjaar al in quarantaine door coronabesmettingen in de klasgroep. De leerlingen van de overige klassen blijven wel naar school komen, conform de wettelijke coronarichtlijnen.

Nadat woensdagochtend de leerlingen en leerkrachten uit het vijfde leerjaar in quarantaine geplaatst werden, startte ook een verplichte preventieve quarantaine voor zes leerlingen uit het zesde leerjaar.

Ze hadden buiten de schooluren een hoogrisicocontact met de besmette leerlingen. Deze zes leerlingen ondergingen meteen een coronatest. Twee van hen testten positief.

Volgens de richtlijnen van de hogere overheid moet daardoor ook de volledige klasgroep van het zesde leerjaar in verplichte thuisquarantaine gaan, voorlopig tot en met vrijdag 29 januari. Deze beslissing werd vrijdagochtend genomen door de CLB-arts.

In totaal testten in het vijfde leerjaar zes leerlingen van het vijfde leerjaar en twee leerlingen van het zesde leerjaar positief op corona.

Klascluster

Door de bevestigde besmettingen in het vijfde en zesde leerjaar, spreken we voor beide leerjaren over een klascluster. Volgens de actuele richtlijnen geldt op dat moment een preventieve quarantaine voor de volledige klas en de betrokken leerkrachten. Ook de niet-zieke leerlingen zullen na zeven dagen preventief getest worden.

Informatie

Alle ouders van deze klassen werden door het CLB geïnformeerd over de te volgen richtlijnen in deze situatie. Daarnaast verspreidde de school een mailing naar alle ouders. Voor de leerlingen buiten het vijfde en zesde leerjaar vragen we de ouders om uiterst waakzaam te zijn voor eventuele ziektesymptomen.

De quarantaine blijft op dit moment beperkt tot de twee betrokken klassen. Dit betekent dat overige leerlingen naar school blijven komen, waar alle voorzorgsmaatregelen strikt worden opgevolgd. Zo worden alle klassen goed verlucht en dragen de leerkrachten altijd een mondmasker. De nodige aandacht gaat naar reiniging en ontsmetting van alle lokalen.

De school heeft begrip voor eventuele ongerustheid die deze situatie met zich meebrengt. De gezondheid en het welzijn van de kinderen en medewerkers vormen op elk moment de absolute prioriteit van de school.