Ritwinnaar en kampioen van Duitsland André Greipel rijdt op donderdag 25 juli het criterium van Herentals. Greipel is na wereldkampioen Philippe Gilbert, Froome-luitenant Richie Porte en de Vlaamse Tourrevelatie, Herentalsenaar Jan Bakelants, de vierde topper die in Herentals aan de start komt. “Greipel is een naam als een klok”, meent voorzitter Charles Van de Wouwer.

“Een naam die ook mooi past in de spurterstraditie van het Herentalse criterium. Want wij verwelkomden eerder al kleppers als Pettacchi, Mc Ewen, Cavendish en Boonen. Greipel past perfect in dit indrukwekkende lijstje topspurters.”

“Na Jan Bakelants is Greipel de tweede etappewinnaar die we aan de start krijgen. Greipel won dit jaar alvast één etappe. En wie weet wint hij straks de Koninklijke spurt op de Champs-Elysées. Hoe dan ook: een man die al vijf etappes won in de Tour moet ooit eens bij ons gereden hebben. We zijn blij dat hij ook bij ons komt rijden. Normaal gezien zou ook zijn ploegmaat en locomotief Marcel Sieberg zeker meerijden, maar de onfortuinlijke Sieberg is helaas vandaag al in Herentals om er geopereerd te worden aan het gebroken sleutelbeen.”

Van de lijst gevraagde deelnemers verdwenen vandaag ook Yannick Eijssen en Wietse Bosmans. Beide hebben hun deelname geannuleerd. Stijn Devolder, die ook een voorstel kreeg van de organisatie, laat weten dat hij past voor Herentals. Stijn wil schitteren in San Sebastian volgend weekend. “We hadden natuurlijk de driekleur graag bij ons gehad”, zegt voorzitter Charles Van de Wouwer. “Maar ons sporthart begrijpt de keuze van de nationale kampioen. We hopen dat we volgend weekend, als wij voor het eerst in weken weer eens onze zetel zitten na de opkuis van ons evenement, kunnen juichen om een zege van ‘Volderke’.”

De organisatie van Herentals Fiets maakt zich sterk dat er nog enkele klinkende namen aan de affiche worden toegevoegd. “Normaal gezien kunnen we morgen weer met een mooie naam uitpakken”, zegt de voorzitter mysterieus. “De komende dagen ronden we onze deelnemerslijst van 30 renners verder af. Die aanvullende namen zullen beantwoorden aan onze basisprincipes. Een mix van Tourtoppers en talent uit de regio.”  

 

VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST HERENTALS FIETST

 

Philippe Gilbert                                               BMC Racing Team

Jan Bakelants                                   Radioshack - Leopard

André Greipel                                  Lotto-Belisol

Richie Porte                                    Sky Procycling

Greg Henderson                             Lotto-Belisol

Michael Van Staeyen                    Topsport Vlaanderen-Baloise

Bart Wellens                                     Telenet Fidea

David Boucher                                 FDJ

Gert Dockx                                        Lotto-Belisol

Frederique Robert                         Lotto-Belisol

Tosh Van Der Sande                      Lotto-Belisol

Sander Armee                                 Topsport Vlaanderen-Baloise

Tom Meeusen                                 Telenet Fidea

Kevin Peeters                                  Crelan-Euphony

Rob Peeters                                     Telenet Fidea

Floris Smijers                                    Verandas Willems

Corne Van Kessel                            Telenet Fidea

Kevin Cant                                         Primator