Eind 2011 zette de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout haar eerste stappen op de sociale media. Eerst op Twitter en daarna op Facebook. Sinds kort hebben ook vier wijkagenten en een wijkcoördinator een eigen twitteraccount. Ook zij kunnen nu in real time korte berichten verspreiden. De wijkagenten staan zeer dicht bij de inwoners van hun wijk. Het is dan ook de bedoeling dat zij hen informeren over wijkgebonden materie. De inwoners van Geel vormen dan weer de doelgroep voor de wijkcoördinator. Check op www.pzglm.be wie je wijkagent is en kom zo te weten of hij twittert.

Accounts

Hieronder een overzicht van alle twitteraccounts van de politiezone:

politiezone Geel-Laakdal-Meerhout: @pzglm

Wijkcoördinator Geel (Martine Smets):         @WijkTeamGeel

Wijkagent Eindhout (Raoul Beets):               @WijkEindhout

Wijkagent Bel (Andy Van Kets):                  @WijkBel

Wijkagent Leunen (Bart Dekort):                  @WijkLeunen

Wijkagent Nonnengang (Luk Struyfs):           @WijkNonnengang

Open communicatie

De politiezone vindt een open communicatie erg belangrijk. Dit nieuwe initiatief is opnieuw een stap om de interactie met de inwoners te bevorderen. Het onderhouden van goede relaties met de inwoners en het uitwisselen van informatie en kennis over veiligheid is immers cruciaal. Meegroeien met nieuwe maatschappelijke evoluties en er actief aan deelnemen is daarom een vereiste. Twitter is dan ook een extra communicatiekanaal naast de website, nieuwsberichten, … Twitter is voor de zone een geslaagd project. We hebben net de kaap van 1000 gehaald. En dagelijks komen er daar nog bij.

Noodoproepen

Dringende berichten en noodoproepen kunnen alleen telefonisch op het algemeen noodnummer 101. Voor feiten in Geel, Laakdal of Meerhout kan je ook terecht op het rechtstreekse nummer 014 56 47 00.