De 6 op 6 voor de winterstop en de drie nieuwe aanwinsten Diakité, Berends en Poell in de ploeg: het optimisme bij Oosterzonen was bij aanvang van de belangrijke wedstrijd tegen Grimbergen erg groot.

Toch waren het de bezoekers die sneller combineerden en de thuisaanvallers stevig in hun greep hadden. Aanwinst Bram Poell vond tot tweemaal toe de bezoekende doelman op zijn weg. Oosterzonen drukte maar verder dan enkele prima afstandsschoten kwam het niet. Net toen de thuisploeg probeerde door te zetten en enkele hoekschoppen kon afdwingen scoorden de bezoekers op een heerlijke counter. Doelman Deelkens redde eerst nog maar de rebound werd toch ingeschoten:0-1, meteen de ruststand.

Na de rust probeerde de thuisploeg wel maar de bezoekers bleven beter en sneller combineren. Doeman Deelkens kon met een paar knappe reddingen voorkomen dat de bezoekers uitliepen. Dat deden ze toch toen nieuweling Diakité een bezoeker neerhaalde en Grimbergen die strafschop feilloos omzette (zie video).

Bezoeker Julien Pe werd nog met een 2e gele kaart uitgesloten maar zelfs tegen 10 man bleef Oosterzonen onmondig. Trainer Gunther De Backer hoopt dat hij deze week een vlot scorende spits mag begroeten.