Het is de droom van vele Vlamingen om "op camino" te vertrekken naar Santiago de Compostela in het verre Gallicië. Al 10 eeuwen lang gingen miljoenen pelgrims ons voor. Op die manier wordt stappen of fietsen op de camino ook een reis doorheen de geschiedenis midden een prachtige natuur, uitgestrekte landschappen, kleurrijke wijnvelden en tal van Europees cultureel en religieus erfgoed.

Pelgrimeren is stilstaan bij jezelf maar ook tal van onverwachte ontmoetingen die je ongetwijfeld zullen inspireren. Voor een pelgrim is onderweg zijn de bestemming.

Van 18 juli tot 2 augustus 2020 kunnen fietsers in 15 etappes vanuit Leuven naar Santiago de Compostela fietsen. De dagafstanden variëren tussen de 120 en 200 km met een gemiddelde snelheid van maximum 25 km/u. Op Spaans parcours volgen we de camino Francés.

De wandelreis vertrekt in Porto en volgt de camino Portugués richting Santiago de Compostela. In 10 dagen worden in het totaal 240 km gestapt doorheen de prachtige Douro- en Minhostreek. Verder doorkruis je het groene Galicië tot Compostela. De hoogteverschillen zijn niet groot, toch is een goede fysieke conditie belangrijk.

U bent vrijblijvend welkom op een infomeeting op donderdag 13 februari 2020 om 19u30 in de bovenzaal café Hofke, Stationsstraat 158 in Geel. Op de fiets- en wandelbeurs, 15 en 16 februari 2020 in Flanders Expo te Gent, is Govaka&Pasar doorlopend aanwezig en er zijn meerdere infomomenten over deze fiets- en wandelreis richting Santiago de Compostela.

Meer info : www.govaka.be of info@govaka.be