De Belgische Voetbalbond zoekt samen met Proximus een geschikte kandidaat om de vacature van Belgian Red Reporter voor onze Rode Duivels en onze Red Flames in te vullen.

Wie een springplank wil voor zijn sociale media carrière heeft nog tot 1 november tijd om zich in te schrijven. De missie van de vliegende fanreporter is duidelijk: in 2021 bij alle interlands van onze nationale voetbalploegen de band met de fans versterken via leuke, unieke en spontane video's.

Dé droomjob voor jou? Drie social media managers van de Belgische Voetbalbond geven enkele tips hoe je binnenkort hun nieuwe collega kan worden.

Social media tiger

"Er is eigenlijk maar één echt grote vereiste waar we niet omheen kunnen om als Belgian Red Reporter ons geweldige team bij de KBVB te komen versterken", vertelt Jonathan Vanooteghem, Social Media Officer bij de Rode Duivels en Red Flames.

"Je moet een echt social media dier zijn. We zullen dan ook kijken hoe goed je al in de vingers hebt hoe je op social media korte, speelse, maar tegelijk echt begeesterende posts maakt. Maar geen nood: we geven je de tijd om te groeien met de juiste trainingen."

Geen fanboy/-girl gezocht

"Veel technische of tactische achtergrondkennis hebben over het spelletje is niet meteen een vereiste", gaat Kasper Vaneeckhout, Content Creator bij de KBVB, verder. "Maar we verwachten natuurlijk wel dat onze toekomstige vliegende reporter íets van voetbal kent.

Zoals op z'n minst weten dat Lukaku en Origi aanvallers zijn." De Belgische Voetbalbond is wel niet op zoek naar dé grootste fanboy of fangirl. "Je mag niet blokkeren als Dries Mertens, Eden Hazard, Tessa Wullaert of Janice Cayman passeren", vult Vanooteghem aan.

Creatieve babbelaar

De fans positief en enthousiast benaderen, dat is waar het volledig om draait als Belgian Red Reporter. "Kijk bijvoorbeeld naar wat Justine Rombaut doet bij Club Brugge. We willen iemand met een vlotte babbel die een geweldige fanbeleving creëert.

Je hoeft trouwens niet per se nu al duizenden volgers te hebben op je eigen kanalen, zolang je ons maar origineel verrast tijdens je sollicitatievideo", zegt Brecht Schelstraete, de 'ancien' van het social media team van de KBVB. En wie weet is deze job een opstapje naar een latere mediacarrière.

Filmen met social distancing

Tot slot nog een vraag waar we vandaag niet omheen kunnen: hoe breng je alles coronaproof in beeld? "Film jezelf vanuit slimme hoeken, waarbij het niet te hard opvalt dat je de gevraagde social distancing respecteert". En meteen ook: "misschien wordt de selfiestick zelfs je beste vriend volgend jaar," zegt Kasper Vaneeckhout.

Wie denkt dat hij of zij heeft what it takes om volgend jaar de nieuwe vliegende fanreporter van onze Rode Duivels en Red Flames te worden, kan zijn videosollicitatie insturen via www.belgianredreporter.be.