Het gemeentebestuur van Kasterlee ondersteunt heel wat initiatieven om energie te besparen. Zo zet de gemeente medewerkers in om de inwoners te helpen om energieprijzen te vergelijken aan de hand van de V-test.

Ook neemt de gemeente opnieuw deel aan de groepsaankoop groene energie van de provincie Antwerpen.
 
Durf vergelijken tussen verschillende energieleveranciers
 
De V-test is een internettoepassing waarmee men een objectieve vergelijking van de verschillende elektriciteit- en aardgasproducten van alle energieleveranciers in Vlaanderen kan maken.

Op verschillende data kunnen inwoners in Kasterlee deze V-test leren gebruiken. Zo kunnen ze zelf een keuze maken met kennis van zaken (prijs, vast of variabel contract, dag-/nachttarief, groene energie, …) op basis van het eigen verbruik. Hiervoor moeten ze hun laatste jaarafrekening meebrengen. De module berekent op basis van het verbruik hoeveel ze het komende jaar zouden betalen als ze een contract afsluiten met een leverancier.
Meer info: http://economie.fgov.be

Groepsaankoop groene energie
Misschien kunnen ze nog meer besparen op de energiefactuur door mee te doen aan de ‘groepsaankoop groene stroom en gas’ van het Antwerpse provinciebestuur. Inschrijven kan tot 25 september via de website www.samengaanwegroener.be.

Inwoners die zelf niet over een internetaansluiting beschikken, kunnen op onderstaande data inschrijven. Ook hiervoor moeten ze hun laatste jaarafrekening meebrengen. Op 26 september is de online veiling en kunnen de energieleveranciers hun beste bod doen. Daarna krijgen de inschrijvers een persoonlijk aanbod met een duidelijk zicht op de mogelijke besparing. Pas dan moet men beslissen om al dan niet te veranderen van energieleverancier.
Meer info: www.samengaanwegroener.be.