Als gemeente zijn we begaan met duurzaamheid. Denken we maar aan de plaatsing van milieuvriendelijke speeltoestellen, de inzet van sociale tewerkstelling bij groenonderhoud of de campagne 'Nijlen fietst de wereld rond'. Maar dat is maar het topje van de ijsberg.

Vele mensen in onze gemeente gaan voor een duurzame toekomst. En die verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden. Dat gebeurt nu in het kader van de campagne 'lokale helden voor globale doelen'. Ken je iemand die een nominatie verdient, laat het dan weten vóór 10 augustus.

Duurzame helden

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met thema's als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Of ken je iemand die zich daar voor inzet? Dan hebben we het over duurzame helden en die verdienen het om een keer in de bloemetjes gezet te worden.

Wie komt bijvoorbeeld in aanmerking?

- een waterzuinige sportclub
- een lokale bioboer
- een vrijwilliger van het rusthuis
- een verkoper van streekproducten
- een lokale imker
- een werkgever die aandacht heeft voor mensen met een beperking
- ...

Dit kan een individu (inwoner) zijn, maar ook Nijlense organisaties, verenigingen, bedrijven, ... komen in aanmerking. Er moet wel een link zijn met één of meerdere duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Let op: de lokale held die we zoeken, heeft zeker geen actief politiek engagement. Ken je zo iemand, laat het ons weten en nomineer jouw lokale held vóór 10 augustus via https://www.nijlen.be/nominatie-duurzame-held

Bespreek je nominatie vooraf met de betrokken persoon en bezorg ons ook een foto van de kandidaat. De jury zal daarna één of meerdere winnaars aanduiden die op een later tijdstip officieel gehuldigd worden. Nog vragen? Neem contact op via duurzaam@nijlen.be