Lille telt veel prachtige trage wegen. Dit zijn wegeltjes, paden of verbindingen die in de eerste plaats bedoeld zijn voor wandelaars en fietsers.

De afgelopen jaren hebben enthousiaste vrijwilligers samen met de gemeente en met ondersteuning van Regionaal Landschap een groot deel van deze trage wegen in kaart gebracht. De gemeente wil nu graag samen met haar inwoners een aantal van deze paadjes een officiële naam geven.

Schepen van Mobiliteit Luc De Backer (Groen): "We koesteren onze trage wegen en willen deze zo goed mogelijk beheren. We maakten daarom het afgelopen jaar een prioriteitenlijst op van paadjes in onze gemeente die we kunnen opwaarderen. Hier zijn de eerste stappen reeds gezet.

Zo verlegden we het zandpaadje tussen de Beukenlaan en de Zavelstraat op gemeentelijke eigendom. Onze gemeentediensten zorgen voor een mooie inrichting van het paadje.

Daarnaast willen we onze trage wegen ook een officiële naam geven. Een aantal van deze wegen hebben al een naam in de volksmond, die ze gekregen hebben door historiek of door ligging.

We willen deze graag officieel maken. Zo maken we de paadjes gekender bij onze inwoners en leggen we ons erfgoed vast voor de toekomst.

Concreet zoeken we voor 16 paadjes een naam, vier paadjes per dorp. Het gaat telkens om veelgebruikte en herkenbare verbindingen. Nadien zullen andere trage wegen ook aan bod komen."

16 paadjes wachten op een naam

Via www.lille.be/tragewegen ontdek je voor welke trage wegen de gemeente een naam zoekt. Is er een paadje bij dat jij al jaren een bepaalde naam geeft? Zou je deze graag officieel op een naambordje zien staan?

Vul dan voor eind augustus de bevraging in. Wie niet online geraakt, kan contact opnemen met de dienst mobiliteit.

De 16 gekozen namen krijgen niet alleen hun eigen naambordje maar worden ook mee opgenomen in het stratenplan van de gemeente.