De opbrengst van de Classica Egana werd aan de organisatoren van deze sportmanifestatie aan de verantwoordelijken van de vzw Berto geschonken.

Op 9 september 2012 werd in Noorderwijk voor de derde maal de ‘Clasica Egaña’ georganiseerd. Dit is een benefiethappening met wandelen, lopen en fietsen.

Deze organisatie kwam er als eerbetoon na het overlijden van Alberto Egaña, kinestherapeut en vooral iemand die elke medemens hoog in het hart meedroeg.

Het werd een top-sportdag met meer dan 600 deelnemers in een zonovergoten Noorderwijk. Alle opbrengsten moeten, conform het gedachtengoed van Alberto, naar een goed doel gaan. De vzwBerto heeft als doel kankerpatiënten te helpen en ook het kankeronderzoek te steunen.

De cheque werd in de Lakenhal te Herentals overhandigd. Er werd een cheque van veertienduizend euro overhandigd aan Prof. Amant van de KULeuven voor zijn baanbrekend onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap.

Tijdens deze zitting gaf Prof. Legius, diensthoofd van het centrum menselijke erfelijkheid in Leuven, voor alle medewerkers en sponsors een lezing over kanker en de mogelijke erfelijkheid ervan.

De 4e editie van de ‘Clásica Egaña’ gaat door op 8 september 2013 te Noorderwijk.

Foto: Louis Bataillie / N.  : van links naar rechts Hilde Bellens, Eline Egana, Frederic Amant en Yanna Egana.