Het was zondag de hele dag gezellig aanschuiven tijdens de Open Bedrijvendag bij Oude Metalen Harzé aan de Aarschotseweg. 'Opvallend knap zijn de metalen creaties van Kezanti Art (Dirk Dewulf) uit Brugge. Dat heb ik nog nooit gezien', vertelt passant Marc Raeymaeckers uit Oevel.

'Ik wist niet dat zoiets mooi van metaal kan gemaakt worden. Sommige creaties kunnen zelfstandig voortbewegen, dat is echt spectaculair'.

'We zijn met ons heel tof team ontzettend tevreden over deze Open Bedrijvendag', lacht Jo Vanhees, commercieel afgevaardigde Vanhees Metalen NV. 'Om 17.15u hadden we zo'n 1.100 bezoekers over de vloer gehad. Dat is een onverwacht succes.  Ook de demo van de brandweer van Heist-op-den-berg bij het bevrijden van slachtoffers uit autowrakken en de kunstige stand van Kezanti Art kregen veel belangstelling. 

Ik dank vooral ook de vorige zaakvoerders Sus en Hilde Harzé-Hanselaer die samen met het krachtig team alles mooi georganiseerd hebben. Ze gaan het binnenkort wat rustiger aan doen met hun recent opgerichte consultancybedrijfje rond MVO, terwijl Sus Harzé zijn ondernemerservaring ten dienste wil stellen via het zetelen in bedrijfsadviesraden.

Ik wens hen veel succes toe.  De naam Oude Metalen Harzé blijft uiteraard behouden, want ze zijn een begrip in de Kempen en ver in Vlaanderen', besluit Jo Vanhees.

Guy Verellen /NNieuws