Jaarlijks organiseert KVC Westerlo op de laatste zondag van juli Open Kuipjesdag. De ideale gelegenheid om voor aanvang van het seizoen kennis te maken met het nieuwe team.  Zondag worden vanaf 11.30u de deuren van 't Kuipje opengezet.

Alle activiteiten van Open Kuipjesdag gaan door op parking 2, zodat de supporters steeds uitzicht hebben op het nieuwe jeugdcomplex, het Westel Magic Synergie-gebouw.

"Dit nieuwe complex moet het uithangbord van de club worden", zegt Peter Boons van KVC Westerlo. "In dit gebouw gaan de eerste ploeg en de jeugd hun vaste stek krijgen. De supporters mogen daar nu gaan kijken. In elke ruimte is een bordje voorzien, zodat ze weten wie in welke kleedkamer komt te zitten."

Elke supporter die binnenkomt, ontvangt een gratis polo en pet. Ook zal de nieuwste editie van de Kemphaan er uitgedeeld worden door de mensen van het G-voetbal.

Open Kuipjesdag is tegelijkertijd de ideale gelegenheid om een aantal leuke activiteiten mee te pikken zoals de speed challenge, het levend tafelvoetbalspel en soccer darts. Voor de kleinsten is er gepaste animatie. Er komt ook een freestyler langs die workshops geeft. Ook aan eten en drinken zal er geen gebrek zijn.

Handtekeningenjacht

"De spelersvoorstellingen starten om 14.10u in het stadion. Eerst worden de jeugdploegen voorgesteld, aansluitend komt de A-kern aan bod. Als klap op de vuurpijl willen wij het stadion in vuur en vlam zetten en het lied 'En allemaal samen' zingen. Vanaf 15.45u kan men dan op handtekeningenjacht", zegt Boons.

Om 18.30u spelen de dames van KVC Westerlo een wedstrijd tegen STVV en de beloften nemen het op tegen Beerschot. De ganse dag zijn er doorlopend demonstratietrainingen van de jeugdploegen. (Leo Brouwers)