U bent hier

Open Monumentendag | Alvast enkele cijfers

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
11.09.2021 - 15.39u
Door: Herman Gezelle

Zondag 12 september is het voor de 33e keer Open Monumentendag in Vlaanderen.
Met 717 activiteiten op meer dan 400 erfgoedplekken is Open Monumentendag 2021, qua omvang, weer te vergelijken met de edities in pre-coronatijden.

De 33e jaargang van het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen wordt morgenvoormiddag ingeluid op de tonen van K3. Het nummer Alle Kleuren zal uit deze beiaardtorens klinken. De muziek werd eerder deze week door het publiek gekozen. Ook Open Monumentendag Nederland doet mee met de inluidactie.  

Omwille van coronamaatregelen moeten bezoekers voor 181 van de 717 activiteiten op voorhand reserveren.

In Antwerpen, Gent en Leuven waren een 40-tal locaties in een mum van tijd volzet. Het aanbod is echter groot genoeg om spontaan meerdere monumenten in de buurt aan te doen. 

Aan het merendeel van de activiteiten kan je zonder reservatie deelnemen én je kan nog reserveren op heel wat (minder bekende) erfgoedplekken. Alle info is terug te vinden op www.openmonumentendag.be.

Inclusie is het Europese jaarthema van Open Monumentendag 2021.

Veel monumenten doen morgen dus extra moeite om iedere bezoeker uit onze diverse samenleving op een gelijkwaardige manier te ontvangen, los van achtergrond, fysieke en mentale capaciteit, leeftijd, religie, seksuele geaardheid.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto