Het Hof van Riemen is waarschijnlijk wel het bekendste monument in Heist-op-den-Berg. Na een stevige opfrissing gaan de deuren opnieuw open voor het publiek. Kom op ontdekkingstocht en geniet van dit erfgoedpareltje!

Het pand is vrij en gratis te bezoeken. Je krijgt als bezoeker een brochure waarin je de geschiedenis van het Hof van Riemen en zijn bewoners kan lezen.
Verder werd er in samenwerking met Toerisme Heist-op-den-Berg een monumenten-wandeling van 6 km uitgestippeld, die vertrekt aan het Hof van Riemen.

Ook hier hoort een boekje bij waarin wandelaars de route kunnen vinden en de historische achtergrond van de historische gebouwen waar ze langskomen kunnen lezen. Na het bezoek of de wandeling kan je terecht in de tuinbar van het Hof van Riemen voor een drankje of een lekkere moonpop (fruitijsje).

Het Hof van Riemen is tijdens Open Monumentendag te bezoeken tussen 10 en 17 uur.

Vanaf maandag 9 september opent het Hof van Riemen met Marché en d.riem. Bij Marché kan je terecht voor een lunch. Bij d.riem kan je dan weer terecht voor vergaderzalen en verschillende feestzalen.

Praktisch
- Zondag 8 september van 10 tot 17 uur
- Gratis, inschrijven is niet nodig
- Hof van Riemen, Orshagenstraat 11, 2220 Heist-op-den-Berg
- In samenwerking met Huis van Dijck, 03 460 11 99, info@huisvandijck.be