Tijdens het consumentenprogramma Peeters & Pichal op Radio 1 bleek dat Diftar in Herentals heel duur is. Oppositiepartij Open vld maakt hier een strijdpunt van.



Het VRT-consumentenprogramma Peeters & Pichal onderzocht de prijs van de gemeentelijke afvalophaling. Het Herentalse diftarsysteem kwam als één van de duurste uit de bus.

“Al in 2008 hebben we met Open vld aangekaart dat de tarieven per kilo afval in Herentals de hoogste van allemaal zijn”, zegt voorzitter Tom Ryken. “De kritiek werd toen door de meerderheid weggewuifd, maar vandaag blijkt dat we het bij het rechte eind hadden”.

Lijsttrekker Martin Margodt vult aan: “De hoge kostprijs zorgt voor een probleem van zwerfvuil. Her en der in de stad vind je zakjes met afval die onze gemeente ontsieren”.

De Herentalse liberalen maken van de hervorming van het diftarsysteem dan ook een strijdpunt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “De prijs per kilo moet naar omlaag en de problematiek van het zwerfvuil moet grondig worden aangepakt” vinden Margodt en Ryken. “Als de gemeenten rondom ons dat kunnen, moet het ook in Herentals lukken”.

Foto archief.