Eerder maakten De Geelse liberalen hun top 3 bekend met jongerenvoorzitter Lieselotte Thys op kop, gevolgd door gemeenteraadslid Luc Verguts en voorzitter Myriam Smets.

Met Koen Maes stellen de Geelse liberalen een opmerkelijke kandidaat voor aan het Geelse publiek.

'Maes heeft geen lidkaart van Open Vld maar wil wel actief mee het vernieuwende politieke project van Thys en co ondersteunen. Als Geelse ondernemer en expert in de gezondheidszorg wil hij zijn stempel drukken op een ambitieuze en vooral gezonde stad.

"Lieselotte heeft me over de streep getrokken. Ik steun haar voor de volle 100% in het nieuwe verhaal dat ze in Geel wil schrijven." zegt Koen Maes. "We hebben samen in het bestuur van de Geelse basketbal gezeten en weet dat je op haar kan rekenen. Geel kan die frisse blik gebruiken, nieuwe ogen die naar oude problemen kijken. Ik wil mijn steentje bijdragen en daarom stap ik mee in dit positief en ambitieus verhaal voor Geel."

Lijsttrekker Lieselotte Thys is enthousiast: "Ik ben enorm blij dat Koen in mijn team zit. We kennen elkaar al langer en hebben steeds goed samengewerkt. Dit zal nu niet anders zijn. Hij is een stevige aanwinst voor ons team, als expert en als persoon. "

Koen Maes is vader van 3, ondernemer en Master in de verpleegkunde. Hij was jarenlang spoedverpleegkundige in het ziekenhuis van Geel en was docent aan zowel Thomas More als Campus SAL in Lier. Sinds 2013 is hij zaakvoerder van Healtium, een expertise-, opleidings-, en adviescentrum in individueel en bedrijfswelzijn.

Expert gezondheidszorg

Een speerpunt voor Maes is dat er extra aandacht moet gaan naar eerstelijnszorg. In tijden waar burn-out, stress en psychische problemen steeds prominenter aanwezig zijn moeten we inzetten op vroege vaststelling, preventie en kwaliteit van de zorg.

"Er is te weinig aandacht voor eerstelijnszorg in Geel en het ziekenhuis moet dringend een opwaardering krijgen om zo een belangrijke rol te kunnen spelen in de regio. Nu zijn er te veel politieke spelletjes die dit tegenhouden." Verduidelijkt Maes.

Verregaande samenwerking tussen eerstelijnszorgverstrekkers, OPZ en ziekenhuis is nodig om zo de kwaliteit van de zorg voor de zorgvragers, de patiënten, te garanderen."

Uw mening telt

De Geelse liberalen willen de stem van de Gelenaar laten gelden in de politieke besluitvorming en dragen burgerparticipatie hoog in het vaandel. Dat doen ze niet enkel via hun enquête maar nu ook door effectief onafhankelijke Gelenaars op hun lijst te zetten.

"Om mee aan ons verhaal te schrijven hoef je geen lidkaart te hebben van Open Vld, je moet gewoon willen dat Geel in volle vaart vooruit gaat." Klinkt het vastberaden bij voorzitter Myriam Smets. (pb)