Open Vld Geel vraagt zich af waarom de rommelmarkten in andere steden en gemeenten wel al terug kunnen doorgaan en 't metteke (rommelmarkt) op zaterdagvoormiddag in Geel nog niet.

Het plan dat de reguliere marktkramers hadden opgemaakt stootte blijkbaar op een nee van het stadsbestuur. Op de gemeenteraad vraagt Thys om meer uitleg rond de weigering en dat de stad met een eigen plan voor heropstart voor 't Metteke komt.

Corona schudt het leven van de Gelenaars grondig door elkaar en zal dat nog een tijdje blijven doen. We gaan allemaal met het virus moeten leren leven.

Met de nodige voorzichtigheid maar ook zonder het ons te laten verlammen. Daarom pleit Open Vld voor de heropstart van de wekelijkse rommelmarkt op zaterdag.

't Metteke is al sinds mensenheugenis het hart en ziel van onze stad. Gelenaars van allerlei allooi komen gezellig kuieren of jagen naar schatten. Bovendien zorgen deze schattenjagers voor maar liefst 60% van de omzet van de reguliere marktkramers.

Net daarom werkten de Geelse marktkramers een plan uit dat de richtlijnen van de veiligheidsraad in acht nam (bv. de gangen tussen de kramen moeten 4m zijn, de afstand tussen de kramen, 1(,5)m, ...).

Net zoals het aantal reguliere marktkramers kan je het aantal rommelmarktkramers beperken zodat alles veilig kan verlopen.

"De reguliere marktkramers én de Gelenaars smachten naar hun wekelijkse rommelmarkt" klinkt het bij Lieselotte Thys (Open Vld Geel). "Mijn verbazing was dan ook groot dat het plan van onze marktkramer stootte op een njet vanuit de stad.

Wij hebben er alle begrip voor dat 't Metteke een tijdje niet kon doorgaan maar zien dat andere steden en gemeenten (bv. in Antwerpen en in Dessel) de rommelmarkten terug mogen plaatsvinden. We begrijpen niet dat dit in Geel, met de nodige maatregelen, niet zou kunnen."

Open Vld vraagt vandaag op de gemeenteraad naar een verklaring voor de weigering en vraagt dat de stad met een eigen plan voor heropstart voor 't metteke komt.

"Nee zeggen zonder een verklaring of een alternatief te bieden is niet echt wat ik versta onder goed bestuur." besluit Thys