Open Vld Vorselaar ontvangt als oppositiepartij klachten over de ‘gemeentelijke horeca’. 'Open Vld wil haar rol als signaalgever dan ook ter harte nemen.'

Kristoff Van de Pol voorzitter Open Vld Vorselaar : 'In het verleden investeerde Vorselaar in de oprichting van een sporthal, met een geslaagde cafetaria met ruim terras en een speeltuin. Het investeerde ook in de restauratie van de Schranshoeve, dat vandaag een prachtige taverne is, inclusief ruim terras en speelweide. Tenslotte staat nu de cultuurtempel in de steigers.

De huidige Aktiev-CD&V-meerderheid stond in de drie gevallen in voor de aanduiding van de uitbating. In alle gevallen werd gekozen voor het geld. In ruil voor een (té) hoge huurprijs, gaven ze de uitbating volledig uit handen. En hiervan is de Vorselaarse belastingbetaler regelmatig de dupe.

De prijzen voor de consumpties liggen voor vele mensen te hoog, in elk geval een stuk hoger dan heel wat andere Vorselaarse horecazaken. Daarover komen vele klachten, precies omdat de uitbating gebeurt in gemeentelijke infrastructuur.

Bovendien wordt bij mooi weer niet altijd de moeite genomen om de terrassen te zetten, terwijl de vraag daarnaar zeer groot is, zeker aan de speeltuin. Ook voor de cultuurtempel ligt de gemeentelijke vraagprijs via de brouwerijen zo hoog dat we daar stevige huurprijzen mogen verwachten, buiten bereik van de meeste verenigingen.

Het huidige bestuur incasseert daardoor wel flink wat geld en pronkt met goed financieel beleid, maar de inwoners krijgen niet de service die ze mogen verwachten.

Open Vld Vorselaar was van meet af aan voorstander voor lagere huurprijzen voor brouwerijen en uitbaters, zodat de uitbaters op een eenvoudigere wijze hun boterham goed konden verdienen. Zo blijven ze gemotiveerd en hoeven ze de marge niet te gaan zoeken in hogere prijzen. Vld vraagt dan ook dat het bestuur hun uitbatingspolitiek drastisch herbekijkt.'

http://vorselaar.openvld.be