In lokale politiek kan blijkbaar haast alles. Dinsdagavond stemde de Open Vld tijdens de laatste gemeenteraad van deze legislatuur tegen haar zelf opgestelde begroting (budget) 2013. Grobbendonk moet 2013 aanvangen met voorlopige twaalfden.



Op de gemeenteraad van dinsdag 11 december  diende de Open VLD en  schepen van financiën Ulrich Anthonis een voorstel voor het gemeentelijk budget van 2013 in.

Bij de stemming stemde de Open VLD-fractie echter tegen het door haar zelf ingediende budget waardoor het gemeentelijke budget voor 2013 niet werd goedgekeurd.

Het nieuwe bestuur van de gemeente Grobbendonk zal moeten starten met het systeem van voorlopige twaalfden.

'Budget 2013 zo snel mogelijk goed laten keuren'
Peter Van Pelt,  ondervoorzitter N-VA Grobbendonk-Bouwel : 'N-VA Grobbendonk-Bouwel nam met ontsteltenis kennis van de wijze waarop de Open VLD de gemeente achterlaat op het einde van de huidige legislatuur.

De N-VA zal er op toezien dat door het nieuwe gemeentebestuur in 2013 onverwijld het budget voor 2013 wordt goedgekeurd zodat de gemeentelijke financiën niet zullen ontsporen.
 
De houding van de Open VLD op de laatste gemeenteraad van de huidige legislatuur maakt heel duidelijk dat verandering in het gemeentebeleid meer dan nodig is,' aldus Peter Van Pelt.

Het water is heel diep tussen Open Vld en N-VA in Grobbendonk.

Foto archief : de watermolen Grobbendonk  / Nnieuws.